DenizDeSevenler

11 Ocak 2013 Cuma

Saç bakım maskesi - Doğal Balyaj

Bir şeyler öğrenmek için okula gitmek, kendini geliştirmek için işe gitmek gerekmiyor illa ki.

Bir tatil günü evde Doktorum programını izlemek de insana bir şeyler katabiliyor.

Tabii bunu birkaç ay boyunca her gün yaparsan sana kattığı şey içindeki katili keşfetmek olabilir, şahsen o devamlı suratında gülümseme olan sevgi pıtırcığı sarışın kadını öldürmek istiyorum.

Tanrım ben neden insan sevmezim, geçen gün kameraların önünde rahmini bulmaya çalışırken ve de o da bizim bir organımız hissetmiyor olsak da onu da sevelim utanmayalım diye saçmalarken kendimi televizyona atlamamak için zor tuttum kesin bende bir arıza var. Hayır herkes midesini kalbini karaciğerini hissediyor bir tek rahmini mi hissetmiyor onu da merak etmiyor değilim şahsen ben geçen gün kalın bağırsağımla ince bağırsağımın birleşim yerini hissetmek istedim olmadı çok endişeliyim. Bir de doktor önlüğü giyiyor yani şaş kaza gerçekten doktor olsaymış  naparmış bu toplum diye bir ürperiyorum.
Devamlı evde olanlar için söylemiyorum onlarda muhtemelen bizde işletme körlüğü diye tabir edilen fark edememezlik durumu gelişmiştir çünkü gelişmemişse delirmiş olmaları gerekiyor ama bazen tatil hastalık vs. sebebiyle evde kalanlar varsa çok rica ediyorum bir süre yani sabırlarının el verdiğince şu kadını izleyip ben mi çok takıyorum yorum yapsınlar.

Neyse allahtan benim evde olduğum günlerden birinde çok faydalı bilgiler edinmiş bulunuyorum onlardan birini paylaşmak istedim. Paylaşıyorum çünkü acilen akşamına denedim ve pek memnun kaldım. Konu kokoşluk oldu mu her türlü şey itinayla denenir.
Efendim programa konuk olan kişi Şems Aslan isimli bir Kimya Müh. güzellik uzmanı hanım idi. Hay ben diplomama tüküreyim biz de Kimyager olduk hiç bir halta yarar bir şey üretmiyoruz. Şöyle saçlarımızı lepiska yapsak, tüylerimizi kökten kurutsak nerde, boş işler kimyageri Deniz.
Yıpranmış saçlar için önerdiği karışım çok basit ve hemen bulunabilir malzemelerden oluşuyor. Ne kadar doğrudur ne kadar saçmadır onu sizlerin yorumuna bırakıyorum. Benim için zararsız her türlü saçmalık denenebilir bir eğlencedir.

* 1-2 yemek kaşığı gıda jölesi
* 7 yemek kaşığı su
* 1 yemek kaşığı saç kremi

Öncelikle Dr. Oetker'in bitkisel yazan toz jölelerinden alıyorsunuz. Ben muzlu aldım en sevdiğim çeşit.



Bunu ambalajındaki tarife göre hazırlıyorsunuz. Yaklaşık 4 kase çıkıyor üç tanesini çilek ve muz ve isteğiniz diğer meyvelerle hazırlıyorsunuz akşama afiyetle yemek üzere bir tanesini de malzemesiz olarak kaseye doldurup hepsini donduruyorsunuz sonra bu donmuş jöleden saçınızın miktarına göre bir ya da iki yemek kaşığı derin bir kaba alıp üzerine 7 yemek kaşığı su ekleyip karıştırıyorsunuz, içinde bir miktarı tamamen çözünmüş bir miktarda minik parçalar halinde jöle olan bir karışım elde ediyorsunuz bu karışımın üzerine kullandığınız herhangi bir saç kremini 1 yemek kaşığı kadar ekliyorsunuz. Saçınızın ihtiyacına göre nem verici olabülüü, hacimlendirici olabülüüü saç kremi olabülüü, saç maskesi olabülüüü. Jöle su karışımına eklediğiniz bu kremi de bir güzel karıştırıyorsunuz bir anda kıvamlanıyor sanki yumurta beyazını çırpmışsınız ve köpürtmüşsünüz gibi bir görünüm oluyor. Sakın  Jöle + su + saç kremi sıralamasını değiştirmeyin o zaman sonuç hüsran ben yaptım olmadı :)  
Oluşan karışımı sanki saçınızı boyar gibi bir saç boyası fırçası yardımıyla diplerden uçlara saçın her yerine sürüyorsunuz bunu tek başına yapamayabilirsiniz iki kişi daha kolay oluyor. Saçın her yerine sürdükten sonra bir boneyle saçı toplayıp yarım saat bekletiyorsunuz ve duruluyorsunuz. Fön makinasıyla ısı vermeye gerek olmadığını söylediler programda kendi halinde bekleyip durulanıyor. 
Bunu ayda bir kere yapmak saç da çok ciddi değişimlere yol açacak diyorlar. Ben bir kere yaptım henüz devam etmeyi düşünüyorum saçlarım tabii ki yumuşacık oldu ama düzenli yapmanın ne kadar etkili olacağını göreceğiz. 

Bence çok pratik bir bakım uygulamak isteyenler için paylaşmak istedim. 

Enjoy! 

6 yorum:

  1. Hergün evdeyim ve o sarışını boğmak ve ellerini bağlamak istiyorum Allahım ya sürekli alkışmı yapılır :/ ilgimi çeken bir konu olduğunda sabırlar çekerek izliyorum programı artık.

    Bir yandan da tv de de bilgilendirici programlar olması sevindirici tabi ki

    Bahsettiğin günkü programı bende izledim. Ama anlamam biraz gecikti Şems aslan hanımefendinin anlattıklarının Türkçe meali gerekliydi resmen. Ama çok faydalı bilgiler verdiler. hepsini not aldım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cinayet konusunda demek ki yalnız değilim çok sevindim :) gerçekten jölenin saç jölesi değil de gıda jölesi olduğunu anlamak epey zaman aldı neredeyse saç jölesini kafama sürüp kazık gibi gezecektim :)

      Sil
  2. :) çok şaşırtıcı bir tarif denesem miiii:)) bilemedim neyse belkı ilerleyen zamanlarda yeni bir şampuana başladım etkı ediyor mu görmek istiyorum:)

    YanıtlaSil
  3. Jolenin resmini koydugun icin oyle mutlu oldum ki.bnde yapmayi dusunuyordum fakat cesaret edemiyordum acaba sacmaliyor muyum ne alaka muzlu jole die . Gidip bi turlu alamamistim joleyi.hmn denicem.tsk ederim.

    YanıtlaSil
  4. doğal balyaj derken saç rengini mi açıyor acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, programda maskeyi bu şekilde tanıtmıştı ama olayı sadece bakım yapmak renk açmayla ilgili bir işlevi yok :) Neden balyaj demişler bilemiyorum. Türkçesinin zayıflığı olabilir belki :)

      Sil