DenizDeSevenler

28 Eylül 2012 Cuma

Marie Claire Professional Peel Of Pink Mask - Pembe Maske

Nasıl özledim yazı yazmayı nasıl özledim anlatamam. Her gün telefonumla girip baktım bloguma melul melul ama yazı yazacak imkanım ve vaktim olamadı ne yazık ki. Şehir dışındaydım. Ankara’da. Vallahi kimse kusura bakmasın, kimse Ankara güzel demesin diyorsa İzmir’e gelip biraz yaşasın sonra bir daha düşünsün. Hiç sevmedim hiç. Zaten deniz yok, güzel manzara yok, her yer bina bina, inşaat inşaat açık şantiyeye dönmüş resmen, bir de üstüne deli bir trafik İstanbul’dan da beter bir hal almış. Metro çalışmaları varmış, 150 yıldır falan metro yapılıyor Ankara’ya ne metroymuş anacım sanırsın Ankara’da binip New York’da ineceksin. Zavallı İzmir bin bir türlü imkansızlıklarla bile metrosunu bitirdi neredeyse her yere ulaşılabilir oldu Ankara’da hala bitecek. Ama yiğidi öldür hakkını yeme demişler gerçekten çok güzel kafeler, restoranlar var. İzmir’in kısır olduğu bir konu. Zaten bu yüzden de kilocukları alıp geldim acil diyetteyim J
Gitmeden önce kendimi bir güzel bakıma almıştım ve bu esnada yaptığım bir maskeyi de hemen ayağımın tozuyla anlatmak istedim. O kadar çok seviyorum ki bu pembe maske olayını mutlaka herkesin denemesi gerektiğini düşünüyorum. Aslında bu maskeyi çok önce aldım daha yazın başıydı bir hafta süreyle de kullandım ama sonra havalar ısınınca maalesef az sonra bahsedeceğim sebeplerden bu maskeyi de yapmak imkansız hale geldi ve uzunca bir süre dolabı beklemek durumunda kaldı. Geçen hafta havalar serinleyince tekrar gün yüzüne çıkardım.
Bu maskeyle ilgili birçok yazı ve yorum var internette. Efendim “Öyle Bir Geçer Zaman Ki” dizisinin şimdi adını hatırlayamadığım oyuncusunun yüzünü bebek poposuna çeviren maske falan filan. Ay öyle bir mucize olsa herkes bebek poposu kıvamında gezer  yani salak mıyız biz? Tabii ki öyle bir mucizevi etkisi falan yok yani suratınızda kafam kadar sivilce varsa bu maskeyle iyileşeceğini falan düşünmeyip acilen doktora gidilmesi en akıllıcası olur. Ama cildi inanılmaz derecede ferahlatıyor, siyah noktaları çok ciddi ölçüde temizliyor, pamuk gibi yumuşak yapıyor orası da doğru. Bu maskenin de envai çeşidi satılıyor piyasada. Ben Hepsiburada’dan o zaman fiyatı en uygun ve en güzel yorumları almış olan Marie Claire Professional Peel Of Pink Mask almıştım incelemek için buraya bakabilirsiniz. Şimdi de bir çok çeşit var buradan ulaşabilirsiniz. Keyfiniz hangisini isterse deneyebilirsiniz. Ben bundan sonrasında başka markalardan da alıp performans kıyaslaması yapmayı planlıyorum onları da paylaşırım.

Gelelim kullanımına.



150ml'lik ambalajdaki ürünü kullanmadan önce olabildiğince kuvvetli çalkalamak lazım çünkü içerisinde bir homojenizasyon sorunu oluyor. Elinize sıktığınızda farklı pembe tonlarında ürün geliyor. Çalkalayarak olabildiğince homojenize etmek lazım. Çok tatlı pembe bir rengi var.


Yüze uygulamadan önce yüzünüzü iyice temizleyip sıcak suyla yıkmak gerekiyor. Hatta öncesinde bir buhar banyosu da hiç fena olmaz. Bol miktarda alarak kalın bir katman halinde sürmek gerekiyor yani ambalajın üzerindeki cici kız gibi nazik nazik sürülmeyecek, üst üste bir kaç kere sürerek istenen kalınlık elde edilebilir. Ne kadar kalın olmalı derseniz o da tecrübeyle gelişiyor. Eğer ince yaparsanız kesinlikle soyulmuyor ve yüzden temizlemek büyük bir işkence haline dönüşüyor o yüzden elinizi korkak alıştırmayıp bol bol sürün. İşte işin özellikle yaz aylarında zorlayıcı yanı da bundan sonra ortaya çıkıyor o kadar kalın sürülen bir maske aynı oranda uzun bir sürede kuruyor. Eğer hava sıcaksa ve terleyen bir insansanız o zaman da bir türlü kurumalar bilmiyor ve yine soyulamama ve yüzden çıkarma dertleri yaşanıyor. En ideal zaman havanın serin, sizin de sakin ve terlemez olduğunuz anlar. Kalın tabakayı yüzünüze uygulayıp iyice kurumasını bekliyorsunuz.
İşte aynen bu resimdeki gibi böyle uzaklara dalıp giderek pembe hayaller kurarak bekliyorsunuz J bu yüzümde gördüğünüz kabartılar hava kabarcıkları sivilce falan değil haa yanlış anlama olmasın :P

Her yeri tamamen kuruyup artık yüzünüzde hiçbir mimik yapamaz hale geldiğinizde soyulmaya hazır demektir. Ondan sonra başlıyorsunuz cayır cayır soymaya. Özellikle burun ve çene bölgesinde ağda yapar gibi sert hareketlerle çekmek siyah noktalardan kurtulmak için çok etkili diye düşünüyorum. İnternette soyarken çok can yakıyor, tüyleri yoluyor falan gibi yorumlar var öhee diyorum cayır cayır dediysek o kadar da cayırdaması mümkün değil. Ancak göz çevresine ve hatta yakınına sürmemeye özen gösterin çünkü hassas göz çevresinden bu maskeyi soymak çok yıpratıcı olabilir. 





Güzelce her yerden soyduktan sonra minik kalıntıları da ılık suyla yıkayarak temizleyip üzerine tonik ve nemlendirici uygulamanızı yapıyorsunuz. Sonuç mükemmel yumuşak, pırıl pırıl bir cilt.
Kullanım talimatında bir hafta süreyle her gün yapılmasını öneriyor bence de hiç sakınca yok ben yapmıştım çok da güzel oluyor. Ondan sonra aralıklarla tekrar edilebilir. Şu anda benim kullandığım markanın fiyatı Hepsiburada'da 29TL ama dediğim gibi farklı fiyatlarla değişik markalar bulmak mümkün.
Eğer siz de denediyseniz ve bundan daha iyisi olduğunu düşündüğünüz markalar varsa paylaşırsanız sevinirim.

Enjoy!


2 yorum:

  1. Bayildimm,ozellikle siyah noktalardan boyle soyulabilen urunlerle daha hizli kurtuluyorsun zaten. En kisa zamanda deneyecegimm

    YanıtlaSil
  2. Bu pembis seyi deniyecegim ben. Kesinlikle cook merak ettim. Bi de ozellikle su aralar cildim hafiften yaglanma, puturlenme halleri gosterirken.. : /

    YanıtlaSil