DenizDeSevenler

1 Eylül 2012 Cumartesi

Hayashi – System Hinoki Hair Thickener (Salla saçı, al prensi!)

Başımıza ne iş geliyorsa bu masallar yüzünden geliyor. Daha akıl baliğ olmamış minicik bir kıza devamlı Pamuk Prenses ve Yedi Cüceleri anlatırsan malum yolun yolcusu, Külkedisi Sindrella’yı anlatırsan Feriha, Rapunzeli anlatırsan da benim gibi saç hacimlendirici kuvvetlendirici ürünlerin manyağı olur. 1.90 boyunda 90 kg’luk kocamın saçlarıma tırmanarak apartmanın 6. Katına çıkacağını düşünüyorum da Grimm kardeşler iki kişi kafa kafaya verip bunu mu yazdınız pesss yani diyorum.
Birçoklarımızın ortak dertlerinden birisi saçlarının cansız sönük görünmesi. Bazıları doğuştan şanslılar bu konuda ama benim etrafımda gördüğüm kadarıyla sayıları çok değil. Saçların canlı ve dolgun görünmesindeki en önemli etkenin saçları doğal renginde kullanmak olduğunu düşünüyorum. Saç boyatmayı çok sevsek de ve doğal içerikli denen bir sürü saç boyası olsa da ne yazık ki saç boyamanın saçı yıprattığı zayıflattığı bir gerçek. Çok sık ısıl işlem uygulamak da saçlar için hiç iyi değil. Ben uzun süre saçlarıma balyaj yaptırarak kullanmıştım ve zaten kuru olan saçlarım artık iyice yıpranmıştı ki hamilelik imdadıma yetişti 9 ay hiç saçlarımı boyatmayıp daha sonra da uçlarından kestirerek kendi rengine döndüm. Rengi de zaten kızıl sarı ya da bal rengi mi desem öyle bir şey olduğu için güzel bir değişiklik oldu benim için yaklaşık bir yıldır kendi renginde olan saçlarıma uçlarından kestirmek dışında herhangi bir işlem de yaptırmadığım için fön vs gibi şu anda saçlarımın durumu oldukça iyi.
Saçlarımın daha hacimli görünmesi ise en büyük takıntım. Kıvırcık olmasına rağmen yine de istediğim kadar hacimli olmuyor. Hoş bu sıcak yaz günlerinde genelde tepemde bir topuzla dolaşıyorum ama açtığım zamanlarda da dolgun bukleleri olan kabarık saçlarım olmasını istiyorum. Birçok dolgunlaştırıcı ürün denemişliğim var ama hiçbirisinde vadedilen dolgunluğu göremedim.
Şu andaki en büyük favorim ise System Hinoki Hair Thickener isimli Hayashi ürünü. Bunu bu yaz teyzemde görüp denedim. Gerçekten işe yaradığını düşünüyorum.
Banyodan sonra ilk önce bu ürünü sürüp iyice yediriyorum. Ürünün açıklamalarında hafif tutucu etkisi vardır diyor ama benim saçlarıma o hafiflik bana mısın demediğinden sonrasında saç şekillendirici herhangi bir ürün kullanıyorum. Kurutma makinesi ile düşük ısıda havalandırarak kuruttuğumda çok güzel sonuç alıyorum. Kesinlikle yağlandırmıyor ve yapış yapış bir his olmuyor saçta.
250 ml'lik plastik bir ambalajda. Oldukça akışkan bir yapısı var. Sürümü çok kolay. Henüz ben satın almadım teyzeminkini kullanıyorum ama internetten 50-70 TL arasında değişen fiyatlarda satıldığını gördüm.






Hayashi’nin bu ürünündeki başarısından sonra diğer ürünlerini de mercek altına almayı düşünüyorum. İncelemek isteyenler için internet adresi burada.
İşte bu da benim uygulama ve kurutma sonrası saçlarım.

Enjoy!

1 yorum:

  1. Bunun şampuanini bir tanidik kullaniyordu o da memnundu ama pahali yahu:(

    boyaynasiyansimacisi.blogspot.com

    YanıtlaSil