DenizDeSevenler

3 Eylül 2012 Pazartesi

Diyet + Spor Günlüğü; 0. Gün

Mart 2012 de 64 kg ile başladığım diyet + spor programımı Haziran 2012 de 56 kg ile tamamlayıp yaza kısmen bomba gibi girmiştim. Kısmen diyorum çünkü istediğim kilo bu değil asıl hedefim 50-53 kg arasında olmak. Ayrıca doğumla bozulan formum öyle 3 aylık sporla düzelecek gibi değil daha çok yolum var. Diyeti yaz münasebetiyle Temmuzda, sporu da izin münasebetiyle Ağustosta bırakıp yemenin içmenin de dibine vurarak yaza 58 kg ile veda ediyorum.Yaza veda partisini de bu akşam spinning üzeri karpuz yiyerek yapmayı planlıyorum.
Diyet yapmak isteyen herkese birazdan akıl almaz inanılmaz mucizevi öneriler verip  diyet gündemi top 10 a en üst sıradan girmeyi planlıyorum. Öncelikle şunu söyleyim ben uzman diyetisyen falan değilim dediğimi okuyun okuduğunuzu yapmadan önce bir diyetisyene gidin lütfen akıllı olmak bir diyetin en önemli püf noktası J geçenlerde mailime bir tanıtım geldi uyurken ayda 8 kilo verdiren... gerisini bilmiyorum çünkü okumadım yani siz bu tarz şeyleri okuyup inanıp deneyenlerdenseniz lütfen seyrek görüşelim.
Öncelikle size benim uyguladığım mucize diyeti açıklamak istiyorum. Bu diyeti ne mankenler, ne sanatçılar ne doktorlar ne mühendisler yaptı da hepsi de tığ gibi oldu. Siz de deneyin emin olun % 100 zayıflama garantili. İsmi Boğazını Tut diyeti. Evet hanımlar beyler yıllardır uğraşıyorsunuz, çeşit çeşit diyetler deniyorsunuz ve hala bir gram bile eksilmediyseniz işte zaman Boğazını Tut diyeti zamanıdır. Ne diyor ünlü düşünür Seda Sayan AÇ geziyorum AAAÇÇÇÇ. Öyle valla diyet demek aç gezmek demek. Yiyerek ve aç kalmadan kilo verdiren diyet var diyen çıksın karşıma eğer bir insan kilo almışsa ve alıyorsa onun yemek anlayışı ile diyetisyenin yemek anlayışı arasında ufak tefek sayısal farklar vardır. Diyet yaparken yersin evet ama sabahları 2 dilim ekmek, ½ yumurta, 1 kibrit kutusu peynir, 5 zeytin yersin, kilo alan insan 5 dilim ekmek, 1 yumurta, 4 kibrit kutusu peynir, 30 zeytin yer. Günde 3 değil 5 öğün yiyin der diyetisyen ama kola eşliğinde bir dilim kek, bir dilim börek 3-5 tane kurabiye yiyemezsin olsa olsa 3-4 diyet bisküvi ile bir küçük kutu light süt yersin. Ne var canım bunların arasında fark yok ki ben hangisini yersem yiyim tok kalabilirim diyorsan bana bir resmini gönder çerçeveletip tapınmaya başlayacağım. Kısaca hangi diyetisyene giderseniz gidin eğer özel bir durumunuz yoksa sadece homini gırtlak şişmanıysanız size vereceği diyetin adı Boğazını Tut diyeti olacaktır. Bu durumda şöyle bir şey diyebilirsiniz ee ben kendi kendimin boğazını tutarım diyetisyenin boğazıma yapışmasına ne gerek var? haklısınız tabii de ben de size şunu derim 50 kg'dan 150 kg'a çıkana kadar aklın neredeydi bu aralıkta bir yerlerde boğazını tutaydın ya yoksa anandan 150 kg mu doğdun? Diyetisyen olayı acayip bir olay bir çok konuda sana faydası oluyor olmasa zaten diyetisyene gitmeden veremediğin kiloyu diyetisyenle de veremezsin ama en önemli özelliği ne biliyor musunuz hiç tanımadığınız birisine bir gün önce ne yediğinizi en ufak detayına kadar söylüyorsunuz kuvvetle muhtemel de o kişi gayet zayıf ve fit görünümlü oluyor bu bence ber-bat bir his. Bence en başarılı diyetisyen otokontrol çizelgesi tutturan diyetisyen. İşte o çizelge var ya o çizelge adamı yemeden içmeden kesiyor sayın okur. Eğer hayvanlığın dibine vurup oraya bir hamburger yediğiniz halde bir tabak brokoli yazıyorsanız ona da şapka çıkarırım tabii de eğer gerçekten dürüstçe yani kimseye değil kendinize dürüstçe davranıyorsanız o çizelge çok faydalı oluyor. Utanma belasına derler ya aynen öyle diyetisyenin dediklerine aynen uyup oraya yazıyorsunuz. Çünkü bir sonraki kontrolde, hımm bugün pilav fazla kaçmış oo çikolatalar yutulmuş vay vaay demek 5 bira yuvarlanmış cık cık cık, şeklinde tepkiler almak şahsen beni yerin dibine sokar.
Eğer kilo sorunu yaşıyorsanız bence diyetisyene başarılı olana kadar gidilmeli okul gibi size çok şey öğretiyor. Sonrasında eğer öğrendiklerinizi kendi kendinize uygulayabiliyorsanız ne ala bir daha gitmeye gerek yok neticede yemek yemek bir yaşam şekli.
Ben kilo verme kısmının ilk dönemini diyetisyen yardımıyla tamamladım. Şimdi ikinci tura giriyorum. Bunu da kendi kendime yapmaya çalışacağım. Bugün 0. Gün diyete başladım akşam da spor salonunda ölçülerimi aldırarak spora başlıyorum. Yarından itibaren her gün yediklerimi, yaptığım sporları ve gelişimimi buradan paylaşmayı düşünüyorum. Kısa kısa yazılar olacak. Arada iş yoğunluklarından atlarsam en kısa sürede telafi etmeye çalışacağım. Hedefim önümüzdeki Haziran’a kadar 5-8 kg arası vermek. Çok uzun bir süre biliyorum ama sadece kilo vermeyip aynı zamanda ciddi bir vücut gelişimini de hedefime koymuş durumdayım. Bu akşam öncesi fotoğraflarımı çekip hedefime ulaşırsam da sonrası fotoğraflarımı çekerek diyetin sonunda paylaşmayı planlıyorum tabii anlaşılır güzel bir şeyler olursa. Beni okuyan ve diyet planı yapan birileri varsa ve bana yorumlarıyla katılıp hem destek hem de yoldaş olurlarsa çok daha güzel olur. Mutlaka fotoğraf çekin inanılmaz bir motivasyon oluyor.
Herkese bol şans!!!



Enjoy!

1 yorum:

  1. Yolun açık, gazan mübarek olsun! Arkandayım:)

    boyaynasiyansimacisi.blogspot.com

    YanıtlaSil