DenizDeSevenler

24 Eylül 2012 Pazartesi

Bebeğim için neleri tercih ediyorum

Bu sabah, izlediğim bloglarda neler var neler yok diye bakarken gördüm ki birinin sene-i devriyesiymiş bunun için de bir yazı kondurmuş. Demiş ki "bu işi en mükemmel ben yapıyorum". Ben sakin sakin bu blogu izliyordum da bu kadar okkalı bir lafı okuyunca dedim bir alıcı gözle bakayım, bir sürü güzel blog okuyorum, aklına ilk hangi blog ismi geliyor falan deseler hiç bu blog gelmez ben mi kaçırdım bir şeyleri acaba diye düşündüm. Tekrar şöyle eskilerine gidip baktım bence hiç de öyle matah bir blog değil kötü diyemem tabii ama mükemmel çok ciddi bir iddia. Bir insanın bir şeyi en mükemmel ben yapıyorum diyebilmesi için dünya üstünde o işi yapan herkesin işini görmüş incelemiş olması gerekir, ayrıca tamamen kişisel zevke dayalı bir şey için de “kime göre neye göre mükemmel olduğuna karar verdin?” diye sorarlar insana.  
Sonra bugünkü yazımın başına oturunca başlayacağım cümleyle bu arkadaşın psikolojisini birleştirdim ve çok fazla bir şey yazmamaya karar verdim. Ancak bu kadar havalarda uçan bir bloggerı izlemeyi reddediyorum aynen sildim listelerimden.
Evet yazıma başlıyorum. Bugün size bebeğim için tercih ettiğim ürünlerden bahsedeceğim.

Dünyanın en güzel, en akıllı ve de EN MÜKEMMEL bebeği elbette ki benim ki J bunu sorgulayacak kimse var mıdır, tabii ki yoktur. (Demek ki bu blogger kargaya da blogu kuzgunmuş J)bu en “mükemmel bebeği” ben yaptığıma göre onun için kullandığım ürünlerin de mükemmel olması gerek. Ama dünyada bir şeyi en mükemmel yapmak ne kadar imkansızsa onu bulmak da o kadar imkansız. Anlayan anlar artık J
Tabii her zaman ki gibi hatırlatmak istiyorum konu bebek olunca bir daha buraya yazmak istedim bu kullandığım ürünler benim bebeğim için en uygun bulduklarım. Her bebeğin cilt tipi, ürünlere göstereceği reaksiyonlar değişeceği için doktorunuza danışmadan ya da ufak denemeler yapmadan almamak da fayda var.
Bebeğim doğmadan önce yaptığım araştırmalarda genelde herkesin kullanıp tavsiye ettiği ve eczanelerde de ilgi gören Mustela ürünlerini alıp evde hazır etmiştim. Bir süre de bu ürünleri bebeğimde kullandım ancak ne yazık ki ben birçok ürününden hiç memnun kalmayıp zaman içinde farklı markalarla değiştirdim.
Aslında ürünlerde bir sorun yok sadece benim bebeğimin cilt tipi ve ihtiyaçlarına uymadı diye düşünüyorum.
Banyo için;
İlk kullandığım ürün bu 2si1 arada saç ve vücut şampuanıydı. Daha sonra da bu şampuanı kullandım  ama ikisi de yağlı saçlı olan bebeğime iyi gelmedi. Daha hızlı yağlandırdı saçlarını ve kafasında kaşıntıya sebep oldu. En son Bioderma’nın ABCDerm serisinden bu saç ve vücut şampuanını kullandım. 1 lt kocaman bir şişe çok uzun süre kullanılıyor. Çok da memnun kaldım ancak hiç beğenmediğim bir özelliği var ambalajın kapağı açılmıyor şişenin sonuna geldiğinizde kalan kısım için kesmek gerekiyor. Çok saçma buluyorum.
Şu aralar farklı bir ürün denemeye karar verdiğim için bu bittiğinde almayacağım. Ama deneyeceğim üründen memnun kalmazsam tekrar buna dönüş yaparım. Kokusu süper, bebeğimin saçlarına ve cildine çok iyi geldi. Bioderma favori markam zaten. Kullanmaktan üstü kireçle kaplanmış ambalajının fotoğrafları da bunlar. Yaklaşık 70 TL. Ama hem saç hem vücut için çok uzun süre kullanılıyor.


Nemlendirici;
İlk olarak yine Mustela'nın şu ürününü kulandım. Normal ciltli bebekler için uygun diyor. Tabii bebeğim doğduğunda nasıl bir cildi olacağını bilemediğimden bunu almıştım. Ne yazık ki çok hassas ciltli bir bebek oldu ve bu losyon onun bakımına yeterli gelmedi. Ayrıca özellikle sıcaklarda çok terlettiği için de çok sevemedim. Daha sonra doktorumuzun önerisiyle Oilatum Junior Cream kullanmaya başladım ve çok memnun kaldım. Terletme gibi bir sorunla kesinlikle karşılaşmadım. Koyu kıvamlı bir yapısı var ama kesinlikle sürümü çok kolay macun gibi sıvanıp kalmıyor. Hassas ve alerjik cildine çok iyi geldi. Özellikle bez bölgesindeki tahrişe inanılmaz hızlı çözüm oldu. Tek kötü tarafı pompalı şişe olmaması. Bu tarz ambalajları özellikle bebek ürünlerinde sevmiyorum. Fiyatı 37.50 TL.





Bir de yine Mustela’nın masaj yağını almıştım ama kendim için o kadar beğendim ki resmen el koydum bebeğime masajı kendi losyonu ile yapıyorum kendime de banyo sonrası bu yağ ile :) Mükemmel kokusu olan ve sprey şişesi çok güzel çalışan bir yağ akma kesinlikle olmuyor. Kadife gibi, bebek gibi bir cilt yaratıyor. Banyodan sonra ıslak vücuduma sürüp direkt bornozumu giyip çıkıyorum. Herkese şiddetle tavsiye ederim. Ama üstüne nemlendirici losyon sürmekte fayda var yağlar cildi kurutabiliyor.



Günlük temizlik;
Günlük bakım ve temizliği için bu ürünü almıştım ancak bir iki kullanım sonrası hiç de doğal gelmedi cildini yapış yapış yaptı ve ben de bildiğimiz gül suyuna döndüm.


Cilt temizliğinde kocaman pamuklar kullanmayı seviyorum. Mothercare’in bu pamukları çok güzel. Ayrıca İpek markasında da var ama nedense bulmak çok kolay olmuyor bu boyutunu. İpek ürünlerini buradan inceleyebilirsiniz. Ben hangisi denk gelirse bol bol alıp depoluyorum.


En takıntılı olduğum konulardan biri de ıslak mendil. Eskiden ıslak mendil diye bir şey yokmuş annelerimiz bildiğimiz tülbentlerden el bezleri yapıp kullanırmış ama şimdi istesek de olamıyor yaşam tarzı o kadar çok değişti ki örneğin şimdi gittiğimiz restoranlarda yanımızda el bezi taşısak hiç pratik olmaz. Zirilyon çeşit ıslak mendil var. Bir çok iyi markanın ve hiç adı duyulmamış markaların. İçeriklerinde ne olduğu belli değil ve bunu bebeğin en hassas yerlerinin temizliklerinde kullanıyoruz. Yemek yiyor ağzını siliyoruz, ellerini siliyoruz ve o eller hemen ağza gidiyor, poposunu temizliyoruz. Ne kadar da bebek için tasarlandıkları söylense de tuhaf tuhaf köpüren yapış yapış his bırakan ürünleri kullanamıyorum. İlk doğduğu günden beri Uni Baby yeni doğan ıslak mendilini kullandım. Sadece su ve pamuk olanını, kremlisini bilmem nelisini kullanmıyorum çok da memnunum. Özellikle E-bebek’ten dev kolilerle alıyorum fiyat çok uygun oluyor 12’li koli 42.90 TL buradan satın alınabilirBu arada Uni Baby'nin diğer ürünlerini de mutlaka incelemelisiniz. Örneğin Şelale, aseton ve gül suyunu çok beğeniyorum.


Son zamanlarda yine E-bebek’in çıkardığı Baby&Me markasının ıslak mendilini de kullanıyorum. O da aynı şekilde saf su ve pamuktan ibaret ayrıca kız ve erkek bebekler için ayrı tasarlanmış içeriğinde bir fark var mıdır bilemiyorum ama renkler farklı çok şirin. Yine E-bebek'te kolilerle satılıyor.  12’li koli 39.90 TL buradan satın alabilirsiniz. Bu yazıyı hazırlarken ürünlerini inceledim ve kocaman pamukları da olduğunu gördüm alınacaklar listeme eklendi J




Çamaşırlar için;
Bebeğimin çamaşırlarını ayrı yıkıyorum tabii ki ve Dalin sıvı deterjan ve yumuşatıcısını tercih ediyorum. İlk günden beri onu kullanıyorum ve hiçbir alerjik problem yaşamadım. Kokuları da çok güzel. Bazen kendi çamaşırlarımızı da onunla yıkayıp bebişimin kokusunu hissetmeyi çok seviyorum.




Yine bu yazıyı hazırlarken Baby&Me markasının da çamaşır  temizleyicilerini gördüm. Onlardan da deneyebilirim. Dalin’e göre fiyat çok makul görünüyor kokusu ve içeriğine de detaylı bakmak lazım. Sıvı deterjan için buraya, yumuşatıcı için buraya bakabilirsiniz.  

Bebeği olanlar zaten bu markaları duymuş ya da kullanıyor olabilirler ama yeni bebeği olacaklar için bir miktar fikir verebildiysem ne mutlu.

Enjoy!


4 yorum:

  1. Çok MÜKEMMEL bir yazı olmuş :-)

    YanıtlaSil
  2. Ehe ehe :) Teşekkür ederim...Yakında bu bilgilere ihtiyacınız olabilir KARARSIZ lık bittiyse...

    YanıtlaSil
  3. Ben eşime de dedim ben hazır olamam herhalde hiç bir zaman sen beni ikna et dedim :-) Ona kalmış artık :-)

    YanıtlaSil
  4. öyle faydalı ki paylaşımların ne desem bilmiyorum ama şu an kasım ve aralık anneleri ile paylaştım yazını, onlar da faydalansın.
    ah biz bilgisiz bilgisiz anne nasıl olacağız.
    ne zormuş

    YanıtlaSil