DenizDeSevenler

6 Eylül 2013 Cuma

Doğuş Mistik Chai

01.09.2013 Saat: 00:00 itibariyle son bahar gelmiş bulunuyor. Gerçekten mevsimin dakikliği karşısında gözlerim yaşardı. Şahsen derin depresyondayım hava serinliyor, yapraklar sarı çirkin çirkin dökülüyor, gelecek de pek parlak değil, yani önümüz kış en nefret ettiğim iki mevsim peş peşe kapıda.

Yine şir şir yağmurlar başlayacak, ne giyersen giy üstüne bir kaban giyip kapatılacak, kat kat giyinmesi dert soyunması dert günler gelecek, karanlıkta evden çıkılıp karanlıkta eve girilecek. Galiba göç ederek yaşamam gerekiyor.

Böyle hafiften ürpermeye başlayınca yine benim değişik çaylar deneme isteğim de depreşti. Geçen gün ikram edilip bayıldığım çayı da size tanıtmak istedim.

Doğuş Mistik Chai; Karışık bitki çayı. İçerisinde hem siyah çay var hem de farklı bitkiler. Tarçın, böğürtlen yaprakları, zencefil. Muhteşem bir vanilya aroması ve sihay çay tadı, arkadan kakule kokuları tarçın kokuları gerçekten çok başarılı bir çay.



Çayı hazırlarken poşeti fincana koyup 1/3 kaynamış süt, 2/3 kaynamış su koyun diyor. Ben sadece su ile hazırlıyorum. Henüz o kadar İngiliz olamadım sanırım halen "Fish and Chips" kadar İngiliz'im. Sütlü çay beni bozar. Kaynamış sütün kokusuna asla dayanamam soğuk süt severim zaten şirkette nereden bulacağım kaynamış sütü.


Ama emin olun sadece su ile de mükemmel bir çay mutlaka denemelisiniz. 


Enjoy!

8 yorum:

  1. Kışın benım vazgeçilmezlerim arasında!! Nescafe,salep,ve çaylar ,papatya çayı da çok severim bu ürünü denicem tavsiyen üzerine sevgiler öpüyorum :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen ben de değişik çayları denemeyi çok seviyorum kışın. umarım beğenirsin :) sevgiler.

      Sil
  2. Ben sutlu severim, normalde boyle seyleri cok istesemde icemiyorum. Ama sutlu olarak belki guzel gider. Gorur gormezmalayim;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sütlü deneyimini de senden bekliyorum o zaman :)

      Sil
  3. Bunu denemiştim arkadaşımda su ile :) bende çok beğenmiştim. Bulursam alıcam. :)

    YanıtlaSil
  4. Süt ile başka guzel oluyor :) cok yorgun oldugum zamanlarda hele kesinlikle muhteşem ...

    YanıtlaSil