DenizDeSevenler

8 Nisan 2013 Pazartesi

Yeni Keşif - İzmir'de Piknik, Kendin Pişir Kendin Ye Mekanı - Çoban Et

Çok büyük ihtimalle en son keşfeden benimdir bu kadar güzel bir mekanı ama yine de varsa birkaç kişi daha bilmeyen onlar da bu vesileyle öğrenirse ne mutlu.
Ben çok beğendim hep aynı yerlere gitmekten çok sıkılan bir insan olarak değişik yerler keşfetmeyi seviyorum, bu hele de bir piknik alanı, temiz hava, bol gıda temalı ise daha da mutlu oluyorum.
Cumartesi günü neredeyse 30°C'ye varan ama güneşin de tepede cayır cayır yakmadığı hafif bulutların arasından ara ara göz kırptığı tam piknik yapmaya elverişli koşulların olduğu bir gündü. Biz de tavsiye üzerine bu yeni keşfimiz için yollara düştük.

Mekanın ismi Çoban Et. Buraya gitmek için havaalanından geçip Kısıkköy Mobilyacılar sitesine geliyorsunuz buradan çok az daha devam ederek Oğlananası denen yerin tabelalarını görüp oraya dönüyorsunuz biraz daha gidince gelmiş oluyorsunuz. Karşıyaka'dan otobandan gidince 50km gibi bir mesafede. 
Girişte arabaları park ettiğiniz büyük alanlar mevcut arabanızı koyup hemen girişteki markete dalıyorsunuz.
buraya dışarıdan yiyecek içecek getirmek yasak ama isterseniz kendi tabak çatal vs. eşyalarınızı getirebilirsiniz. İsterseniz bizim gibi elinizi kolunuzu sallayarak da gidebilirsiniz markette her şeyi temin etmek mümkün.



Kocaman bir market içinde yok yok piknik ve mangal için istenen her şey var. Biz önce tabak çanak alışverişi ile başladık. İsterseniz plastik tabak bardak alabilirsiniz yok ben keyfime düşkünüm öyle plastiklerde yiyemem derseniz (bizim gibi) melamin tabak cam bardak ve metal çatal bıçaktan oluşturulmuş setlerden alabilirsiniz. Şarap için ayrıca kadeh de satılıyor ama ben su bardağında şarap içmeyi çok seviyorum böyle de bir çeşidim :)




Tuzunuz bile tuzlukta hem de şirin inek şeklinde :)



Salata malzemelerinin satıldığı bir reyondan alışverişimizi yaptıktan sonra uzuuunnn et reyonuna geldik, ister beyaz et ister kırmızı, köftesi, adanası, soslusu sadesi envayi çeşidiyle Çoban Et'in kendi yetiştirip kestiği hayvanlardan inanılmaz taze ve lezzetli etlerden seçtik.




Her çeşit alkollü içki mevcut içkiler marketlerle aynı fiyat, rakınızı, soğuk suyunuzu aldınız buzsuz olur mu olmaz buzunuz bile satılıyor.


Mangal sofrası mezesiz olur mu o da olmaz minik minik kutularda çeşitli mezeler mevcut meze kutularının içinden minik servis çatalları bile çıkıyor bayıldım.

Kasada ödeme yaparken bir de mangal fişi satın alıyorsunuz.

Sonra malzemelerle birlikte piknik alanına giriyorsunuz. Çok geniş bir mekan bir sürü oturma yeri alternatifi var ağaçların altında masalar ya da kendinden şemsiyeli masalar 6 kişilikler ya da daha kalabalık gruplara uygun büyük masalar. Keyfinize göre bir yer belirleyip yerleşiyorsunuz. Görevlilere mangal fişinizi veriyorsunuz masanıza güzelce yakılıp hazırlanmış mangalınız getiriliyor. Ondan sonrası sabahlar olmasın, içelim güzelleşelim mode: ON




İçeride yürüyüş yapabileceğiniz kadar uzun yollar var, ayrıca çocuklar için minik bir hayvanat bahçesi, serbest gezen kediler köpekler de var ama hiç masalara musallat olup rahatsız etmiyorlar hepsi tok ve mutlu :)

Uzun keyifli mangal sefasından sonra da girişteki çay evinden bir demlik ve bardaklar kiralıyorsunuz :) (vallahi demlikleri çantaya atıp götürenler var demek ki para alıyorlar ne biçim bir milletiz anlamıyorum) biz yanımızda kendi çayımızı getirmiştik en sevdiğim şey kendi harmanımla çay demlemektir onların verdiği çayın üstüne kendimizinkini ekleyip 20 şer bardak çay içmiş olabiliriz :)

Ortalıkta devamlı dolaşan ve çöpleri toplayan görevliler mevcut her yer gayet temiz, dediğim gibi marketten alınan her şey etler ve içkiler de dahil bildiğimiz market fiyatında o yüzden ödenen hesap çok makul. Biz bundan sonra gidişlerimizde de aldığımız tabak bardakları götüreceğimiz için o masrafı da tek sefer yapmış olduk.

Ada ortama bayıldı çimenlerin üstünde keyif yaptı bütün gün, hayvanlarla oynadı, biz sakin bir ortamda temiz havanın keyfini çıkardık.



Alternatif bir mekan olarak herkese tavsiye ediyorum.

Enjoy!

4 yorum:

  1. Bizim yıllardır ailece severek gittiğimiz bir yerdir keşfetmene sevindim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak bak niye daha önce söylemiyorsun :) mahrum kalmışız yıllardır :) başka önerilere de açığız varsa benzer mekan bildiğin çok makbule geçer... Sevgiler...

      Sil
  2. güzel bir yer görünüyor. ama herkesi sizin gibi şanslı dğeil açıkcası. kıskandımmm:) bye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım niye öyle söyledin? :( sağol umarım çook daha güzel yerlere gidip tavsiye edersiniz...Sevgiler...

      Sil