DenizDeSevenler

14 Şubat 2013 Perşembe

Mama Africa's Zulu Sauces - Hot Like Africa!

Biz ailecek acı severiz bir Adana'lılık Antep'lilik de yok ama... Hoş ben daha birkaç aylıkken babamın askerliği için Antep'e gitmişiz annem biber dolması yaparmış dolmalık biberler bile acı olurmuş oradan bir alışmışlığım olabilir :PpP

Acı da hem metabolizmayı hızlandırıyor yiyin diyorlar hem iştahı açıyor yemeyin diyorlar bu nasıl bir çelişkidir anlamıyorum ki ben  ikincisinin daha ağır basmasını umarak yiyorum :) Ama bence acının girdiği her şey daha bir yediriyor kendini.

Geçenlerde kocamla baş başa kaçamaklarımızın birinde gittiğimiz Wing's Stop da tanıştığımız acı sosların hepsine ayrı ayrı vurulduk.

Mama Africa's Zulu Sauces. Hepsinin üzerinde acı dereceleri yazıyor. On üzerinden derecelendirmişler minimum 6/10 maksimum 10/10!! Gerçekten çok çok acılar. Minik bir damla bile yetiyor. Diğer acı soslardan farkı ise aromaları örneğin Chilli Mint - Nane aromalı, Peri Peri - Hardallı. Lezzetlerine bayıldık kırmızı ve beyaz etlere süper bir eşlikçi.



Ambalajlarını da çok beğendim ucunda ahşap boncuklar olan doğal iplerle süslenmiş. Etiket üzerindeki renkler yazılar çok sempatik. marketlerde satışı var mı bilemiyorum ama biz Wing's Stop dan 15 TL ye bir şişe satın aldık.





Diğer ürünleri ve renkli sitesini incelemek için buraya bakabilirsiniz.

Hemen o haftasonu sevgili "beyim"le :) hazırladığımız muhteşem soframızda da yerini aldı.



Enjoy!

4 yorum:

  1. off süper sofra olmuş gerçekten .. ben pek acı yiyemem ama eşim bayılır..rastlarsam bakarım bunlara..

    YanıtlaSil
  2. Ahh teşekkür ederim. Keşke daha çok vakit olsa da her akşam yapabilsek en sevdiğim şey şık sofralarda uzun uzun yemek yemek, işte ancak ayda bir iki kere olabiliyor. Eşiniz acı seviyorsa mutlaka denemeli acı severler için standartların dışında bir lezzet deneyimi :) bu arada sitesinde gördüm sıfır acılıları da varmış özellikle çocukların yemeklerine lezzet katmak için önerilen. sizin için de onlar çok uygun olur bence :)

    YanıtlaSil
  3. Bizde malesef pulbiber bile bulunamıyor, eşim midesinden dolayı yiyemiyor, diye kullanmamaya başlayınca artık bende bu duruma alıştım ve bende yiyemez oldum:( aslında keyifli bir tat oluyor acı bile. Ayrıca, masanıza gerçekten bayıldım gerçekten çok şık ve keyifli bir yemek masası olmuş denizcim ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Nihayet haftasonu geldi bakalım bu haftasonu nasıl bir masa kurulacak :)

      Sil