DenizDeSevenler

16 Ekim 2012 Salı

Sınıfta kalanlar – Bölüm 1 (Watson's Bira ve Hindistan Ceviz Saç bakım Kremleri, Lavantalı Vücut Peelingi)

Yani her kullandığım ürünü beğenecek halim yok değil mi? Yazdıklarıma baktım da hepsi beğendiğim ürünlermiş. Hayatta da hep böyleyim bir insanı seversem hayatıma sokarım onunla arkadaşlık ederim uzun uzun sohbet ederim ama ilk görüşte sevmezsem asla ikinci bir şans vermem bir araya gelmem mecbur kalıp görüşeceksem de, genelde iş hayatında oluyor, iki lafı bir araya getirip de havadan sudan muhabbet edemem. Bazı insanlar herkesle anlaşabiliyorlar sevseler de sevmeseler de icap ettiği için konuşabiliyorlar ben de öyle bir yetenek yok ne yazık ki.
Kullanıp beğenmediklerimi de yazmak bile gelmemiş aklıma demek ki bahsetmeye bile lüzum görmemişim. Ancak burada toplumsal bir misyonu üstlenmiş olduğumdan!... (ayyhh çok eğleniyorum  ben yazı yazarken yahu) Neyse efenim negatif fikirlerimi de paylaşmak istedim işte o kadar yani.
Benim için sınıfta kalan ürünlerin ilk bölümünde Watson’s dan aldığım ürünler var.  Bir alışveriş delirmesi esnasında Watson’s a girip ucuza ne bulduysam doldurmuştum torbaya ve o doldurduklarımdan hemen hiçbirisini beğenmedim. Demek ki benim kontes cildim, prenses saçlarım ucuz ürünleri sevmiyormuş J Ama ben ucuz alışverişi çok seviyorum nasıl olacak bu iş L

Birincisi Hindistan Cevizi ve Bademli saç kremi. Kuru ve hasarlı saçlar için. Plastik ambalajlı. Miktarına bakmamışım ben diyim 500ml siz deyin 1000 ml kocaman bir kavanoz ve yanlış hatırlamıyorsam taş çatlasın 10 tl idi. İnanılmaz güzel kokuyor anlatamam saç kremi olmasa yiyeceğim o derece. Beyaz sedefli renkte görünüm de şahane.  Saçı da ilk sürüşte yumuşacık yapıyor ama birkaç kere üst üste kullanımdan sonra nedense ben saçlarımın daha bir kuru olduklarını hissettim. Ayrıca içerisinde aklınıza gelebilecek her türlü paraben var hiç alırken dikkat etmemiştim, etilparaben, bütilparaben, otparaben, çokparaben. Ne yapacağım ben bu koca kavanozu hiç bilemiyorum öylece dekor olarak bekliyor banyoda. Üzerinde %100 mutluluk garantisi demiş geri götürsem 10 TL mi iade ederler mi acaba?




İkincisi belki çok şaşıracaksınız ama herkesin öve öve bitiremediği biralı hacimlendirici saç kremi. Ben de zaten o övgülere kanarak almıştım. Bu da aynı şekilde ben diyim 1500ml siz deyin 8500ml devasa bir plastik kavanozda ve yine 10 tl gibi komik bir rakam. Sedefli sarı renkli. Bu da güzel kokuyordu galiba bak hatırlamıyorum bile. Bunun içinde de paraben salatası mevcut. Ben kullanımımdan sonra hiçbir hacimlendirme etkisi göremediğim gibi bir de saç diplerimde kaşıntıya sebep oldu. Saç diplerime de sürmedim bu arada uçlarına uyguladım.


Her ikisini de fotoğraftaki gibi avuç avuç sürdüm ama bir parmak bile eksilmediler.
Üçüncüsü lavanta kokulu vücut peelingi. Dersiniz ki bir vücut peelingi ne kadar kötü olabilir aynen ben de öyle diyerek aldım ve gördüm bu kadar olabiliyormuş. İçerisine tahminen ince öğütülmüş cam parçaları koymuşlar resmen insanın canını acıtıyor, öte yandan hayatımda gördüğüm en kalitesiz lavanta kokusu bu olsa gerek. Market raflarında adı sanı bilinmedik çamaşır yumuşatıcıları olur böyle adi lavanta kokulu aynen onlar gibi banyoda kullanırken sanki o yumuşatıcının içine toz deterjan koymuşlar da onunla peeling yapıyormuşsunuz hissi veriyor. Bilmiyorum yeterince açıklayıcı bir tarif oldu mu J hiç beğenmedim.






Benim sınıfta kalanlarımdan sizin beğendikleriniz var mı? Görüşlerinizi merak ediyorum.

Enjoy!

8 yorum:

  1. hepsine katılıyorum canım,övgüyü hakedeck bi durumları yok,ben artık doğal yollara başvuruyorum kendi maskemi evde,kendim yapıyorum...
    biraz zeytinyağı,hint yağı,badem yağı,hindistan cevizi yağı,bal..Allah ne verdiyse artık :)

    YanıtlaSil
  2. otparaben, çokparaben :)) ben aslında Watsons'dan ya da Gratisten kendi markaları olan kimyasalları almıyorum.Genelde kağıt mendil, kulak çubuğu gibi temizleme malzemeleri tercih ediyorum.Nedenini de bilmiyorum reflex olarak uzak duruyorum galiba :)

    hepsisatista.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. @gökkuşağı pembesi ben çok üzeniyorum evde böyle karışımlarla uğraşmaya ama bunlardan çok daha iyidir bence de...

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. @pia mia valla doğru bir reflex ben de biraz fiyatına bakarak karar vereceğim bundan sonra :)

    YanıtlaSil
  6. bloglarda bende bu kremlerin ballı olanını okumuştum, ondan da kimse memnun kalmamış mesela. Demek ki bu seriden uzak durmalı:) bizim 10 tl cepte kaldı sayende:)

    YanıtlaSil
  7. Blog okumadan alışveriş de yapmamak lazım :)

    YanıtlaSil
  8. Biralı maskeyi herkes çok övüyor diye almaya yeltendiğim bir günde satış elemanı sizin saçlarınıza uymaz diyip başka bir tanesini göstermişti neli olduğunu bilmiyorum ama "ben bununla ilgili bloglarda hiç yazı görmedim yeaa" diye artislenip bırakmıştım. :D

    Lavantalı peelingin çileklisi var. Çok güzel kokuyor sakız gibi ama bi işe yaradığı yok açıkcası.
    Bir de nasıl bir hata yapıp içindekilere bakmadıysam dediğin gibi bi dünya paraben var die artık elim gitmiyor. Belki de o yüzdendir işe yarayıp yaramadığını bilmememem. Düzgün kullanmadım.
    :/

    YanıtlaSil