DenizDeSevenler

20 Eylül 2012 Perşembe

Gratis’de Essence Alışverişi

Tüm diyetisyenler ne diyorlar az az ve sık sık yiyin böylece deli gibi acıkıp koca koca porsiyonlara saldırmazsınız, tatlı kriziniz tuttuğunda yavaş yavaş bir top dondurma yiyin koca bir tepsi tatlıyı lüp diye yutmakla aynı hazzı alır ama aynı kaloriyi almazsınız. İşte ben de size alışveriş kriziniz tuttuğunda Vakko’ya Prada’ya gitmeyip kendinizi Gratis’e atın bir sürü şeyi ucuz ucuz alıp bütçeyi çok sarsmadan krizinizi atlatabilirsiniz diyorum.
Gratis mağazalarının sayısı İzmir’de daha az yani rakibi olan Watson’s ile kıyaslıyorum. İstanbul Anadolu yakasında 25, Avrupa yakasında 35 tane mağazası var İzmir’de toplam 5 tane. Karşıyaka’da hele hiç yok. Ege Park içinde sadece Watson’s var, Çiğli Kipa’da sadece Watson’s var, Karşıyaka çarşıda bildiğim kadarıyla her ikisi de yok. Bostanlı da aynı şekilde. Gratis sesimi duyarsa ben kendileri için istatistiki çalışma yapmış oldum gereğinin ivedilikle yapılmasını vs. vs. Dolayısıyla ürünlerine pek bir yabancı kaldım. Genelde blog sayfalarından takip ediyorum. Geçen sonuncu kere olmasına çalışacağım Optimum ziyaretinde oradaki Gratis’e de uğradım. Tabii koca şehirde 5 tane mağaza olunca ürünlerin tüketim hızı ekmeği geçmiş anlaşılan, genelde raflar, özellikle The Balm rafları, boşa yakındı. Testerlar tamamen bitmiş ya da ele dahi sürülemeyecek kadar hırpalanmıştı. Ancak bu tarz basit sorunlar beni yolumdan alıkoymaya yetmeyeceğinden ben imkansızlıkların içinde bile bir sürü alışveriş yapmayı becerdim.
Essence ürünlerini de yine bloglardan takip ediyordum ama ya kimse bahsetmemiş ya da ben dikkat etmemişim hiç fiyatlarını bilmiyordum. O gün bütün ürünleri gezip gezip en son Essence önünde durdum, duruş o duruş oldu. İnanılmaz ucuz bir markaymış. Yani 10 TL'nin üstünde ürün yok gibiydi. Bir de ürünlerin bazı renklerinde %50 indirim vardı tam ekmek fiyatı haline gelmişti. Benim de ucuz şeylere karşı hep bir şüphem oluyor bunların da kalitesine şüpheyle yaklaştım ama kaybımın büyük olmayacağına karar verip attım torbaya.
Bir kaç gün içinde de hemen hepsini denedim. Neler mi aldım?

1.      Çubuklu ortam kokutucusu Leylak kokulu
2.      Ruj
3.      Oje
4.      3 ü 1 arada kapatıcı
5.      Allık
6.      Rimel
7.      Tüm gün kalan far














Rujla başlayalım. Fotoğrafları değişik açılardan çektim renkler daha bir anlaşılır olsun diye umarım yardımcı olur. Bu konuda henüz çok iyi değilim beginner seviyesindeyim. Pembe ağırlıklı bakır rengi. Biraz fazla ışıltılı ama bu sezon çok moda olacak bu renkler ve kışın soluk havasına biraz ışıltı katmak bence güzel olacak. Kalıcılık konusunda ise çok başarılı değil standart bir kalıcılığı var.





Ortam kokutucusunun kokusu çok güzel hafif insanı baymayan bir koku. Ofisimde çok güzel bir hava yarattı.  Bir tek onun tam fiyatını biliyorum. 9.90 TL
Oje şişesinde bordo kahve arası görünüyordu ama elime sürdüğümde tam bir mor renkle karşılaştım çok şaşırdım ışıklardan yanıldım anlaşılan. Ama bu rengi de beğendim. Sürümü çok kolay. İki katta çok güzel kapatıyor. Fırçası çok ince bu da taşma bulaşma yaşamadan sürmeyi kolaylaştırıyor. Hızlı kuruyan bir formülü var ve çok başarılı hemen kuruyuverdi. Fotoğraflar eh işte :)




3ü1 arada kapatıcıyı çok beğendim. Ciltteki farklı renk sorunlarına göre aynı ambalajda tek bir ürünle çözüm bulabilmek çok güzel. Krem formunda sürümü çok kolay. Kapatıcılığından ben memnun kaldım ama ihtiyaclara göre beğenip beğenmeme derecesi değişebilir garanti veremiciim.  

Allık çok açık renkli belli belirsiz yazın yanık tende değil ama kışın ten rengim açıldığında daha güzel görüneceğini düşünüyorum. Tekrar alır mıyım? Hayır.
Rimel hem hacim hem kıvırma etkili. Fırçası kalın ve kıvrık çok çok başarılı buldum. Hele bu fiyata mükemmel.  Kesinlikle tekrar alırım.
Uzun süre kalıcı far. Benim sür unut tarzı ürünlere düşkünlüğümü biliyorsunuz bunun da üstünde stay all day gibi bir yazı görünce fiyatı da 3 TL olunca almazsam ayıp olacaktı. Hemen denedim krem formunda elle sürdüm ve çok kolay sürülüyor. Çok az bir miktarla bile çok etkili bir görüntü elde ediliyor. Özellikle gün içerisinde toplanma olacak mı görebilmek adına altına pudra ya da makyaj bazı sürmedim. hiçbir toplanma sorunu yaşamadım ki benim karma yağlı cildimde farlar hep çizgi çizgi toplanır. kesinlikle başarılı ancak renk çok ışıltılı ben şahsen günlük makyajda da kullanıyorum ama sevmeyenlerin tercih etmeyeceği bir durum olabilir. Farklı renklerini almayı düşünüyorum.




Bu da rimelin performansı.




Enjoy!

6 yorum:

  1. İşte beklenen yazı! Bol resimli, ayrıntılı anlatımlara bayılıyorum, harikasınız :) Rujun rengi, rimelin etkisi süper (benim zayıf kirpiklerimde nasıl durur bilemem tabii). Far kullanmaya üşeniyorum aslında ama sizde çok güzel durmuş, hemen, alınacaklar listeme ekliyorum. Hepsini de güle güle kullanın, hoşçakalın :)

    YanıtlaSil
  2. Beğenmenize çok sevindim :) Testerdan deneyin kesinlikle demiyorum hiç doğru bulmuyorum ama fiyatları o kadar uygun ki beğenmeseniz bile içiniz yanmaz ama bence bir çok pahalı ürünle kapışır. Far içinse inanılmaz pratik diyebilirim elinizle çok kolayca sürülüyor ve bütün gün tekrarlamaya gerek yok aynen kalıyor. 3 TL idi şaka gibi :)

    YanıtlaSil
  3. canım bişi sorucam
    bu gratisten ankarada yok herhalde?
    bir de sample satısı varmıs diyorlar
    hangi markalardan satıyorlar ve fiyatlar nedir?
    ben ünlü markaları çok seviyorum misal :)

    YanıtlaSil
  4. Ankarada da beş tane mağazası var, Ankamall'da, 7. caddede, kızılayda internet sitesinden bakabilirsin tam adreslerine. Gratis'te mi varmış hiç bilgim yok bana çok uzakta olduğundan ancak bir iki kere gidebildim bir daha ki gidişimde soracağım mutlaka varsa çok süper...

    YanıtlaSil
  5. alla alla burda o krem farların normal fiyatı 12tl indirimle 6tl oluyor neden fiyatı bu kadar değişiyor anlamam :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. burada da her renkte değil bazı renklerde böyle abartı bir indirim olmuştu denk gedim sanırım. :)

      Sil