DenizDeSevenler

30 Ağustos 2012 Perşembe

Fragrantica – Koklamadan koku almak

Tamam tamam artık bu işin iyice suyunu çıkarttım farkındayım ama koku manyaklığım öyle bir noktaya ulaşmış durumdaki gidip bütün bir dükkanı koklamak artık bünyemin kaldırmamasının yanında zamansal olarak da pek mümkün olamıyor. Eskiden aylak aylak gezecek zaman çoktu ama şimdi genelde sadece ihtiyaçları almak için çarşıya çıkıyoruz. Ayrıca şu parfümerilere diktikleri hatunlara da sıklıkla uyuuuzz oluyorum ya gözleriyle ya da bizzat kaideleriyle insanı takip edip devamlı yardımcı olabilir miyiz? diye sormalarından nefret ediyorum. Yardım istesem imdat diye bağırırım anlarsın zaten sormana gerek yok. Ayrıca parfümün kapağını açıp koluma sıkmayı ben de rahatlıkla becerebilirim diye düşünüyorum bundan farklı bir yardımlarını görmedim henüz.
Peki bu engeller beni durduruyor mu, bakamıyorum madem almayım bir şey diyor muyum hayııırrrr! Saksıyı çalıştırıyorum ve oturup internet aracılığıyla sorunlarıma çözümler üretiyorum. Madem gidip burnumla koklayarak parfüm alamıyorum ben de gözümle koklayarak seçiyorum sonra nokta atışı şeklinde alıp çıkıyorum. Göz göz gerçekten şaka yapmıyorum başka bir yer değil. Harika bir site keşfettim Fragrantica.

Parfüm kütüphanesi oldukça geniş an itibariyle 15945 parfüm anılıyor. İnsanların parfümlerle ilgili yorumları var 218062 adet. Bazılarında öyle tanımlamalar var ki koklamış gibi oluyorsunuz.
Sitede uzun uzun incelemeler yapmak için üye olmanız gerekiyor. İsterseniz Facebook üzerinden de olunabiliyor. Birçok kriterle parfüm araması yapabiliyorsunuz örneğin parfüm notaları. Hangi tür parfüm seviyorsunuz onu seçip içeriğinde o notanın olduğu parfümleri görebiliyorsunuz ya da çok beğenerek kullandığınız bir parfüm var onu bulup ona benzer notaları olan parfümleri görebiliyorsunuz. Ayrıca parfümlerin yaratıcılarına göre aramalarda yapabiliyorsunuz. Benim en sevdiğim özelliklerden biri de renklere göre arama yapabilmek. Kırmızı seçtiniz size ambalajı kırmızı olan parfümlerin listesi geliyor.
Hemen buradan girip inceleyin derim ve gözle nasıl parfüm seçiliyormuş görün...

Enjoy!

4 yorum:

  1. Eline saglik guzel bir yazi olmus ama ben o alt notalar ust notalar falan hic anlamiyorum. Kaldi ki hayal de edemiyorum. Sanslisin bir yerde:)

    boyaynasiyansimacisi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim...en severek kullandığın parfümü aratıp onun içeriğini inceleyip ona benzeyenleri bulabilirsin sonra da gidip deneyebilirsin böylece yavaş yavaş anlamaya da başlıyor insan.

    YanıtlaSil
  3. Herşeyi internetten alıp ayağıma gelsin felsefesini benimsediğim için parfümleri internetten koklayabilsek diye hayal kurmuşluğum da vardır.Ehh bu da bir nevi koklamak gibi birşey.Bende alt nota üst nota anlamam ama baktım herkes olumlu yorum yapmış hemen etkileniveririm.Aaa bu güzeldir derim, denerim:-)

    YanıtlaSil
  4. hmm güzel mantıkmış yaptıkları birde Türkçe olaydı iyiydi:)

    YanıtlaSil