DenizDeSevenler

1 Ağustos 2012 Çarşamba

Solante / Tele-Rubor - Dikkat! Güneş Çıkabilir...

Ne demiş ünlü filozof Diyojen “Gölge etme başka ihsan istemem!” Ahh ah ne günlerdi o günler. Eskiden gölge etme diyenler şimdi yaşasa “Daha da çıkmam bu gölgelikten!” derdi herhalde.
Gün geçmiyor ki uzmanlar görsel ve yazılı medyada çıkıp bir şeyler açıklamasın. Ne diyorlar mesela saat 10:00-15:00 arası güneşe çıkmayın en zararlı saatler. Uzmanlara güvenimiz tam ve fakat biz saat 07:30 da arabayla işe giderken ve 18:00 de dönerken arada da ofisten burnumuzu çıkarmazken ciddi şekilde bronzlaştık, amele modeli tabii, şimdi bu arabanın camlarını delip geçerek sineme saplanan güneş zararsız mı yani öyle ise neden uzman dermatoloğum bana hergün her saat güneş kremi sürmelisin diyor. Hangi uzman daha uzman?
Hiçbir cilt problemi yaşamam ben, ne hassasiyet, ne yağlanma, ne nemsizlik, ne kırışma, ne lekelenme, ne sivilce, ne siyah nokta bunların anlamını bile bilmem, internetten gördüğüm fotoğraflarla öğreniyorum vallahi. Onaltı aylık bebeğim ve benim fotoğraflarımı yanyana koy bir de yanına kadife kumaş koy beş farkı bul, bulamazsııın; diyebilsem ne harika olurdu (Denise in Wonderland). Aman canım tamam ben de normal bir insanım işte ultra hassas, ortaya karma, bölgesel nemsiz, her yaz güneş lekeli, ara ara sivilceli, bu güzel karışımın üzerine tüy dikmek amaçlı da hamilelik sonrası akne rosacea’lı. İşte görüyorsunuz hiç bir insan durduk yere deli, durduk yere katil falan olmuyor. Her şeyin bi şeyi var :) ben de durduk yere kozmetik sevdalısı olmadım manyak mıyım ben gidip hiç dertsiz başıma merhem arayım, paralar bayılayım. Öyle bir cilt ki neresinden tutsan diğer tarafı elinde kalıyor. Nemsizlik için kullandığın krem yağlanma yapıyor, yağlanma geçsin diye sürdüğün kuruluk, kuruluk geçsin diye sürdüğün hassasiyeti artırıyor, hassasiyet için sürdüğün yine yağlandırıyor işte ben de kafamdaki huniyle eczane eczane, kozmetikçi kozmetikçi geziyorum. Mahallede artık ne diyorlardır hakkımda siz tahmin edin.
Hassas ve karma bir cildim olduğunu ezelden beridir biliyordum ancak bu kış cildimde özellikle burun kenarlarımda kaş çevremde kızarıklıklar, kaşıntı, ufak sivilce benzeri ama sivilce olmayan kabartılar çıkınca İzmir Derim Dermatoloji Dal merkezine gittim. Doktor bakar bakmaz teşhisi koydu Akne Rosacea. Özellikle hassas ve kılcal damarlanmanın çok olduğu ciltlerde, genelde 30 yaş sonrasında, sıklıkla erkeklerde ama kadınlarda da görülebilen sebebinin tam belirlenemediği ve kesin tedavisi olmayan ama semptomatik tedaviler uygulanan bir cilt rahatsızlığı (merak edenler Google'lasın). Öncelikle bütün kullandığım cilt bakım ürünlerimi değiştirdim, çeşitli tedavi edici kremler kullandım, lazerle kılcal damar tedavisi uygulattım bunlarla ilgili de zaman zaman yazılar yazmayı planlıyorum. Şu anda oldukça iyi bir durumdayım.
Ama hepsinden önemlisi doktorumun da bana üzerine basarak söylediği şekilde her gün, hiç aksatmadan, yaz-kış güneş kremi kullanmaya başladım. Açık tenli bir insan olduğum için de özellikle yazın yüksek koruma faktörlü bir krem kullanıyorum. Birçok güneş kremi denedim ilk önce en memnun kaldığımı burada yazacağım. Daha sonra da memnun kalmadıklarımla ilgili yazılar yazmayı planlıyorum.
Bu kremi doktorum önerdi. Özellikle Akne Rosacea sorunu olan ciltler için geliştirilmiş olanını. Solante, Tele-rubor.

Solante, Akatis AG isimli İsviçre'li ilaç ve dermokozmetik firmasının bir ürünü. Birçok farklı cilt sorununa uygun güneş kremleri mevcut. İki serisi var biri standart seri üç ürün mevcut Adults, Babies, Kids.
Diğeri medikal seri;
Solante Tele-Rubor: Rozacea karşıtı etki için
Solante Acnes: Sivilceli cilt için
Solante Actinica: Actinic Keratosis sorunlu cilt için (Google Görsellerde arayabilirsiniz!)
Solante Pigmenta: Güneş lekeleri için
Solante Immuna: Cilt kanseri için
Solante Antiox: Yaşlanmaya karşı etki için
Solante Irrita: Cilt tahrişlerine karşı etki için
Solante Atopica: Atopik dermatite karşı etki için
Detaylar için buraya bakabilirsiniz.

Tele-rubor ciltteki kırmızılığı ve kılcal damar görünümünü azaltma etkisinin yanı sıra antioksidan özellikli ve yüksek nem verme etkili yani yaşlanmaya karşı da savaşıyor. Liposome teknolojisine sahip SPF  50+ ile bilinen en güçlü ve en geniş güneş koruması. Liposome teknolojisine sahip ürünlerin tek sefer sürüşle tüm gün koruduğu söylense de, doktorum da üretici firma da özellikle aşırı terleme, duş, deniz, havuz gibi suyla temas ve kurulanma gibi faaliyetler sonrası etkisini kaybedeceği için  3-4 saatte bir tekrarlanması gerektiğini söylüyor.



İçeriğindeki maddelerin özellikleri aşağıdaki gibi.

Dekstran Sülfat
  • Yüzde yaygın kırmızılığı önler ve azaltır.
  • Ciltteki irritasyon ve ısı hissini azaltır.
Enoksolon
  • Cildi yatıştırır.
Bisabolol
  • Anti-irritan ve antienflamatuar etkilidir.
  • Anti mikrobiyaldir.
  • Cildi olumsuz dış etkenlerden korur.
  • Cildi yatıştırır.
Likokalkon A
  • Anti-irritandır.
  • Eritemi azaltır.
Yulaf Ezmesi ve Yeşil Çay Ekstresi
  • Kaşıntıyı giderir.
  • Antibakteriyel
Antioksidan Etki
  • Melaon ekstresi
  • Yeşil çay ekstresi
  • Cassia alata
  • Antilökin 6
  • Üzüm çekirdeği ekstresi
  • C vitamini
  • E vitamini


Ürünün yapısı tüm diğer yüksek koruma faktörlü güneş kremleri gibi yoğun, sürerken çok fazla miktarda kullanmaya gerek yok aksi halde beyaz bir maske sürmüş gibi oluyorsunuz buna rağmen sürümü ve emilim özelliği çok iyi miktarı fazla da kaçırsanız kısa sürede cilde yayılabiliyor. Kesinlikle topaklanma, dalga dalga kalma gibi bir durum yaşanmıyor. İlk sürüşte yağlı bir his verse de kısa sürede emildiği için birçok rakipleri gibi cilt yapış yapış kalmıyor. Kesinlikle terletmiyor birçok kremde yaşanan en sıkıcı sorun diye düşünüyorum. Tele-rubor Tinted yani renklisi de var. Ben henüz kullanmadım ama bir tester edinebilirsem denemeyi düşünüyorum. Kızarıklılar için hafif kapatıcılı bir ürün olması çok güzel geliyor kulağa.

Tele-rubor genelde çok kolay bulunan bir ürün değil çünkü markanın en yeni ürünü. Ben her zamanki gibi Onlineeczanem.com’dan almıştım. Buradan ulaşabilirsiniz. An itibariyle 79 TL. Fiyat korkutmasın 150 ML olduğunu ve minicik minicik kullanılmasının gerektiğini söyleyerek, yıllarca gidecek bir krem olduğunu belirterek, tek tek basarak huzurlarınızdan ayrılıyorum.
GÜNCELLEME:

onlineeczanem.com sitesini gezerken birde Solante Pregna diye bir çeşidini gördüm. Kendi sitesinde bile yok. onlineeczanem farkı bu olsa gerek. :)

Gebelik döneminde oluşabilecek kloazma ve güneşin zararlı etkilerinden korumak için özel geliştirilmiştir.
Detaylı bilgi için buraya bakabilirsiniz.
Enjoy!

14 yorum:

  1. bende aynı markanın farklı ürününü kullanıyorum.Koruyucu krem markalarının arasında en iyisi diyebilirim.

    YanıtlaSil
  2. merhaba, lazerle kılcal damar tedavinizle ilgili bilgi verebilir misiniz, şu anki durum nedir? nelere dikkat ediyorsunuz vs. bende de kılcal damar genişlemesi var, yüzümde ve dekolte bölgemde, bu yüzden oldukça merak ediyorum tedavinizi.teşekkürler şimdiden:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      ne yazık ki lazere düzenli gidemedim yaz aylarına denk geldi yazın yaptırılmıyor sonra da araya bir şeyler girdi beni de çok rahatsız etmediği için üstüne düşmedim ama kesinlikle çok başarılı. ilk seansta bile hemen bir çok damar yok oluyor. özellikle burun çevresine yaptırınca sanki fondöten sürülmüş gibi görünüyor damarlar çok ciddi gölge yapıyor yüzde çünkü. düzenli gidilirse çok başarılı olacağını düşünüyorum. Sağlık açısından da genişleyen damarlara çok kötüleşmeden önlem almak gerekiyor. ihmal etmeyip deneyin derim. Bacaklarımda da var bolca kılcal damar ben de onlar için düşünüyorum.

      Sil
  3. cevabınız için teşekkür ederim öncelikle. ben bacaklarıma devlet hastanesinde lazer yaptırmıştım iki sene kadar önce ama şu anda bakınca aynı yerlerden başka damarların oluştuğunu görüyorum ve bu da lazere güvenmek konusunda tereddüde düşürüyor beni açıkçası.benim bünyemle veya lazerin türü, tedavinin sıklığı ile de alakalı olabilir bu durum tabii:(( sizden rica etsem kızarıklığı gidermek için hangi ürünleri kullandığınızı söyleyebilir misiniz?çok soru sordum kusura bakmayın ama izmir'de güvenilir bir cilt doktoru tavsiye ederseniz de çok mutlu olurum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cilt yapısı damarlanmaya müsaitse birini geçirsen yenisi çıkıyor buna yapacak birşey olduğunu düşünmüyorum aynen çiller gibi :) benim de aynen geçen damarlardan farklı yerde yine çıkabiliyor. Ruboril S expert diye bir krem kullandım çok büyük bir etkisi var mı bilmiyorum ama iyi durumdayım. BB ve CC kremler kullanıyorum kapatmak için. Alsancak'da Füsun Güven var ben memnundum. 02324220908.

      Sil
  4. Solante markasının ürünlerini bir yıldan fazladır kullanıyorum. Oldukça başarılı. Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. solante yeni bir seri çıkarmış lazer epilasyondan sonra kullanılmak üzere bilginiz var mı

      Sil
    2. Açıkçası yok ama ben asıl hiç bir ürüne gerek kalmayan bir lazer yöntemi deniyorum ki şu anda muhteşem umarım bir fırsat bulup yazacağım.

      Sil
    3. Lazer tedavisi rozasea için mi IPL RLT ya da VBeam mi . Durmunuz nasıl şuan paylaşırsanız seviniriz.

      Sil
    4. BEN OKUDUMDA MERAK ETTIM NE DURUMDASINIZ FAYDASINI GÖRDÜNÜZMÜ??

      Sil
    5. Benim hala en severek ve güneşe karşı en etkili olduğunu düşünerek kullandığım kremim diyebilirim. :)

      Sil
    6. @Kaplan Ge Lazer yüzümdeki kılcal damarlar içindi bu damarlanmaların Rosacea yı tetiklediğini söylüyorlar. Açıkçası düzenli yaptırmadım ve lazerin türünü de bilmiyorum. Ancak bu kış yine birkaç seans yaptırmayı düşünüyorum detayını didikler yazarım sizlere de :)

      Sil
  5. Merhaba ben bu kremi gebelikyen once kullanmaya basladim ve memnundum fakat gebelikta kullanip kullamayacagimi bilmiyorum herhangi bir uyari yazisida gormedim kullanmayin diye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hamilelikte ciltte güneş lekesi oluşma ihtimali çok daha artıyor o yüzden mutlaka üneş koruyucu kullanmak gerekiyor. Benim fikrim kullanılacak ürünlerin de dermokozmetik olması bu marka da öyle. Yine de doktorunuza mutlaka marka önerisi için danışmalısınız ama güneş koruması kullanmak şart :) Sevgiler.

      Sil