DenizDeSevenler

27 Temmuz 2012 Cuma

Bioderma Sebium Pore Refiner - Parlamak ya da Parlamamak İşte Benim Meselem Bu!

“Ne var canım bunda mesele yapacak” diyebilirsiniz ne de olsa herşeyin parlak olanı makbuldür. Mücevherin en parlak olanını almak isteriz, göz makyajının en parlak olanını yaptırırız, bir yıldız gibi parlamak herkesin hayalidir, hiç olmadı düğünlerde en parıltılı kıyafeti giyip pistin ortasında koca göbeğimizi sallayıp bütün gece göz kamaştırırız. Tamam o zaman sorun ne? Sorun herşey ve her yerimiz parıldasın ama T-bölgemiz parlamasın da isteriz yaaa. Hiçbir yerimiz de o T-bölgesi kadar parlamaz, bir yeni çıkan Xenon farlar bir de T-bölgeleri gözleri kör eder alimallah fazla uzun süre bakmamalı.  
Ben yıllarca bu soruna çözüm aradım. Matlaştırıcı tonikler denedim olmadı, pudralar denedim kalmadı, kremler denedim yaramadı. En sonunda pes edip napalım canım herkesin pırlanta kolyesi var benim de şıkır şıkır T-bölgem var diyip kabullenme moduna geçtim. Tabii ki Deniz’in denemeleri biter mi bitmez her gittiğim yerde gördüğüm kremleri pudraları denemeye devam ettim. Bu kadar çabam takdir edilmeseydi evrene okkalı bir sitem yollardım ama tam düşündüğüm gibi ilahi adalet beni de ödüllendirdi ve karşıma bu muhteşem ürünü çıkardı.
Bioderma Sebium Pore Refiner. Canım, evde bir tane, çantamda bir tane elimi attığım her yerde bir tane hayatımda hiç bir kozmetik ürününü bu kadar sevip bu kadar çok tüketmedim ben. Aslında Blog’umun ilk yazısını da o hak ediyordu ama assolistler geç çıkar diyip gönlünü aldım ben merak etmeyin.

Birazdan göreceğiniz fotoğraflardan sonra internet satş sitelerinde ve eczanelerde oluşacak kuyruklardan dolayı yetkilileri şimdiden uyarmak istiyorum. Ama altını çizerek yazıyorum ki; Sevgili hanımlar ve beyler burada yazdığım tüm ürünlerle ilgili bilgiler benim kendi cildimdeki deneyimlerimin sonucudur. Her ürün her ciltte aynı şekilde çalışmayabilir, bu ürünlerin içeriğindeki herhangi bir maddeye karşı allerjik reaksiyon gösterme ihtimaliniz olabilir o yüzden lütfen burada yazılanlara güvenip hiç denemeden ürün satın almayın. Cildinizde mutlaka deneyin bir sorun oluyor mu, siz de nasıl bir etki yaratıyor görün. Bu çizgili yazıdan sonra konumuza gönül rahatlığıyla devam edebiliriz herkes ne yapacağını biliyor.
30ml’lik kendisi ufak ama işlevi büyük bir ürün. Bioderma Sebium serisinden. Aslında amacı ciltteki gözenekleri sıkıştırıp daha pürüzsüz bir cilt yaratmak ve bunu da çok başarılı bir şekilde gerçekleştiriyor ancak bunun yanı sıra muhteşem bir matlaştırma özelliğine sahip. Cildinizi uygun bir temizleyici ile temizleyip, tonikledikten sonra ister nemlendirici ister güneş kreminizi sürüp en üste de bundan uygun bir miktar yani ne çok az ne çok fazla olacak şekilde sürüyorunuz. Ama tüm yüze değil bölgesel kullanıyorsunuz, geniş gözenek ve parlama sorunu yaşadığınız T-bölgesi, burun üstü gibi. Sürüp emilmesini ve iyice kurumasını bekliyorsunuz ki bu da birkaç saniye sürüyor, geriye kadife gibi bir his, mat çok daha pürüzsüz bir cilt kalıyor. Gerçekten ciltteki his çok hoş oluyor. Üzerine istediğiniz gibi makyaj yapabilirsiniz ya da bu sıcaklarda kendi cildinizin hafifliğini yaşayabilirsiniz.
Ben genelde deneyip bildiğim kozmetik ürünlerini daha doğrusu dermokozmetik ürünlerini internetten alıyorum. Devamlı alışveriş yaptığım site ise Onlineeczanem.com. Bir kere ürün çeşitliliği açısından rakiplerinin çok önünde diye düşünüyorum. Kampanyaları çok cazip. Kargolama çok hızlı ve ürünler çok sağlıklı bir şekilde ulaşıyor. Ayrıca tanıtıcı testerlar ve broşürler de çok güzel oluyor. Siteye buradan ulaşabilirsiniz. Ürün, 500 ml Sebium Foaming Gel hediyeli olarak an itibariyle 52,36 TL den satılıyor. Çok az miktarlar kullanıldığı için 30ml uzun bir süre idare ediyor beni. Yanındaki temizleme jelinin de hem kocaman hem de çok başarılı olduğunu söylemeden geçemeyeceğim özellikle yağlı karma ciltler için ideal. Buradan satın alabilirsiniz. Biodermanın diğer ürünlerini incelemek için sitesine buradan ulaşabilirsiniz. Ben hem kendime hem 16 aylık kızım Ada’ya bioderma ürünlerini kullanıyorum ve çok başarılı buluyorum. Diğer ürünlerden de bahsedeceğim yazılarım gelecek.
Gelelim yazının ne  önemli kısmına fotoğraflar. Ben bu fotoğraf çekme konusunda çok beceriksizim sanıyorum. Dün akşam bir oje çekeyim dedim beceremedim nasıl yapıyor usta bloggerlar bilmiyorum renkleri falan hiiç benzetemedim. Bu ürünün de yüzümde performansını fotoğraflara yansıtamadım ben de elimin üzerinde bir çalışma yaptım. Bence çok başarılı oldu işlevini anlatma açısından ama umarım sizin de işinize yarar.


İlk resimde elimin üzerine 50 SPF güneş kremimi uyguladım. Yüzüm için kullandığım kremim. Yapısı ve işlevi gereği cilde parlak ve yağlı bir his veriyor. Hemen ardından öyle çok uzun beklemeden ki günlük kullanımda da aynı şekilde yapıyorum cildime güneş kremimi sürüp yedirip hemen pore refiner sürüyorum. Elimde de aynısını yaptım ve pore refiner uyguladım. Sonuç bu şekilde. Gayet mat ve pürüzsüz. Emin olun hiçbir fotoğraf hilesi yok cep telefonumla banyo ışığı altında çekilmiş basit bir fotoğraf.
Lütfen bu ürünle ilgili deneyimleriniz olursa paylaşın. Genelde blog sayfalarında bu ürüne rastlamadığım için diğer kullanıcıların görüşlerini çok merak ediyorum.

Enjoy!

4 yorum:

  1. İlk fırsatta alıp denemek istiyorum bu güzel yazıdan sonra benimde cildim karma ve burnumun parlamasına sinir oluyorum !! 30 mL.'lik ürünü en fazla kaç ay kullanıyorsun?

    YanıtlaSil
  2. Dnz bu ürünü sadece parlamaya olan yerlere sürüyorsun o yüzden minicik bir miktar yetiyor. ben her gün sabah kullanıyorum ve bir tüp 3-4 ay belki daha uzun yetiyor. çok yoğun değil o yüzden az miktar çok kolay yayılabiliyor. denersen yorumlarini paylaş lütfen...

    YanıtlaSil
  3. yorumlarınız ve uzun uzun yazmanız bloğunuzu zevkle okutuyor bana:)
    elinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de böyle güzel yorumlar alınca çok daha keyifle yazılarımı yazıyorum. çok teşekkürler...

      Sil