DenizDeSevenler

26 Temmuz 2012 Perşembe

Panasonic ES-WD92-P ISLAK (KÖPÜKLÜ) / KURU Epilatör - Kıldan Tüyden Muhabbetler

Ne çok şeye gıcığım ben bu hayatta bu blog sayfasını açmaya karar verdiğimden beridir bunu fark ettim. Aklıma devamlı gıcık olduğum şeyler geliyor yazmak için.
Bugün ki gıcıklığım kıllara. Yani kılında çok çeşidi var tabii insan kılığında kıllara daha çok gıcık oluyorum elbet ama oralara girmeyelim çıkamam. Höööfff... bak deriiin bir nefes çektim bile anılar canlanıyor gözümde.
Efendim ben insan vücudundaki saç, kaş ve kirpik harici her türlü kıla gıcığım. Buzul çağının üstünden milyonlarca yıl geçmiş, evrim olmuş, artık ağaç tepelerinde yaşamıyoruz soğuktan korunmak gibi bi derdimiz kalmamış  bu kılların amacı nedir? Zaten her gün yolunuyoruz koruyacakları birşey varsa onu da yapamıyorlar neden bu kadar zaman geçmişken 20 yaş dişleri bile tedavülden kalkıyorken bu kıllar hala azimle ve inatla her türlü teknolojiye göğüs gere gere durdurulamaz yükselişlerini sürdürüyorlar niyeeee.  
Teknolojiyi seviyorum bir sürü faideli ürün var etrafta ama hala hayallerimin ikilisi yapılamadı. İlki tabii ki ışınlanma. İkincisi de; böyle diyorum solaryum cihazları gibi birşey olsa, kadınlar için burnun hemen altından itibaren, erkeklerde tercihe bağlı J içine girsen kıl yoğunluğuna göre ayarları olsa az kıllılar için min., orta kıl yoğunluğu için med., çok kıllılar için max.,  apoletliler (bkz resim 1) için ultra max. İçinde böyle yarım saat bir saat apoletliler için 5 saat! kalsan, çıktığında gaymak kibin olsan kıllara da sonsuza dek elveda desen yemin ediyorum bedelli askerlikten sonra en çok kredi alınan konu olurdu trilyon olsa yaptırırdım.
Resim 1
Tabii bu kadar sevmediğim birşey olmasından dolayı zırt pırt yolunma modundayım. Kışın hadi neyse kör topal bir şekilde hallediyoruz da yazın işler feci. Evde bakıyosun herşey yolunda bacaklar on numara Afyon Beyazı, plaja bir gidiyorsun o parlak güneşin altında el değmemiş amazon ormanı, alla allaa daha iki gün önce yolmadım mı len ben bunları! Delir delir dur.
Bu kıldan tüyden kurtulmak için yapmadığım şey kalmadı diyebilirim. Önceleri şekerli ağda yaptırıyordum berbat birşey hiç tavsiye etmem eskiler nasıl yapıyormuş anlamıyorum. Bir yere elli kere yapıştır çek bana mısın demiyor canavarlar. Sonra sir ağdayı keşfettim allahım o ne rahatlıktır. Fırt tek seferde tertemiz. Hem kılları da epey azaltıyor. Ama ben kıllı ve kıl bir insan olduğumdan öyle her yere gidip yaptıramıyorum bu işi, kendim zaten yeteneksiz hayatımda bir kere kendime yapmayı denedim şu pratik ağda bantlarından yok o zamanlar bildiğin ısıtıp eritmeli ağdalardan aldım bir kutu bacağımın en kabak gibi ortada kısmına sürdüm makul bir miktar veee.......sessizlik evet aynen o gün de böyle bir sessizlik oldu, çünkü geri çekemedim. Orasından tutuyorum olmuyor, burasından deniyorum gelmiyor canım yanacak korkusuyla bir türlü çekemedim sonra yıkayarak kurtuldum ağdadan ve aynen güzellik merkezinin yolunu tuttum bir daha da teşebbüs etmedim. Tabii yazın tatillerde nerde nasıl halledilecek bu iş diye gerim gerim geriliyorum. Elektrikli epilatörleri de özellikle yaz sıcaklarında hiç pratik bulmuyorum her yerinden ter fışkırırken kullanılamıyor. Bir ara da lazer epilasyona gittim güya her cilt renginde her tür kılda %100 garantili sonuç veriyormuş. YALAAANNNN ya da ben dünyanın işe yaramayan tek cilt ve kıl tipine sahibim. Neticede başarısız birkaç seans sonunda para bayılmayı kestim.
Geçenlerde alışveriş sitelerinde gezerken nerden yolum düştüyse epilatörlerin olduğu bölüme girdim ben epilatörlerle olan ilişkimi keseli beri dünya yerinde saymamış bacılar emmiler neler çıkmış neler. Kordonsuz çalışanını mı istersin, ıslak kuru çalışanını mı. Gözlerim büyüdü resmen hemen incelemelere yorumlara daldım.  Birkaç saatlik okuma ve şaşılaşma sonucunda ta taaaaaa işte bu bebeği alıverdim. ES-WD92-P ISLAK (KÖPÜKLÜ) / KURU Epilatör


Alışverişi yaptığım site hepsiburada.com. Zaten çok sık alışveriş yaptığım ve beğendiğim bir site şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım. Çok hızlı ve güzel bir paket içinde elime geçti.
Epilatör tek kelimeyle mükemmel.  6 aparattan oluşuyor. Kol ve bacaklar için standart başlık, yeni başlayanlar için başlık, hassas ciltler için başlık, bikini bölgesi ve koltuk altı için dar başlık, ayak törpü başlığı, tüyleri kısaltmak için traş başlığı. Şık bir çantası ve şarj aleti var.  Kablosuz kullanılıyor ister ıslak ister kuru ister köpüklü kullanılabiliyor. Şu sıcaklarda banyoya girip akan duşun altında aletin üstüne bir miktar duş jeli sıkıp çalıştırıyorsun başlıyor köpürmeye sonra da işleme başlıyorsun. İnanılmaz rahat ve acı hissi çok az, ki ben standart başlığı kullanıyorum. Hassas ve yeni başlayanlar için olan başlıklarda çok daha acısız olacağını düşünüyorum. 48 cımbız teknolojisine sahip araştırmalarımda karşıma bundan daha yükseği çıkmadı. Bu da en kısa tüyleri bile başarıyla alıyor demek dolayısıyla tüyler daha geç çıkıyor. Gerçekten denedim doğru. Cihaz kablosuz kullanılıyor dolayısıyla şarj yeterli gelir mi diye bir soru işareti olabilir. 30 dk da şarj ediliyor ve denilene göre 40 dk dayanıyor ben saat tutmadım ama tüm bacak iki üç sefer geçerek ve koltuk altı ince ince uğraşarak epilasyon yaptım alet hala canavar gibi çalışıyordu.
Ürünle ilgili detaylı bilgiye buradan, satın almak isterseniz hepsiburada.com’daki sayfaya buradan ulaşabilirsiniz. Başka birçok yerden de alım yapılabilir tabii ki tercih sizin.
Şahsen ben yaz tatili kabusundan kurtuldum darısı tüm kıldaşlarımın başına...

Enjoy!

5 yorum:

  1. Size burdan bir adet teşekkür demeti gönderiyorum :) Neden? Çünkü epilatörümü değiştireceğim, hangisini alayım derken kendimi burda buldum-ki çok uzakta değilmişsiniz, siz de İzmir'deymişsiniz meğer aradığım şey burnumun dibindeymiş. Uzuun araştırmalar sonucu son noktayı siz koydunuz yani ve gittim Panasonic'in buna benzeyen ES-ED 90 modelini aldım (yukarıdakiyle aynı renkteler, model farklı sadece) ve artık cinnet getirmeden kıl,tüy işlemlerini kolayca hallediyorum hem de sıfır acıyla.. Hatta zevkli bir iş haline geldi; kablosuz oluşu, şarjının uzun gitmesi ve 48 hepsinin hakkından gelmesiyle. Tekrardan teşekkür ediyorum, sağ olun var olun. Oh bee! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok memnun oldum yardimci olabildiğime. Gercekten guzel seçim ben hala büyük bir keyifle kullanıyorum. Hatta gecen gun ilk defa ayak torpu aparatini kullandım ne harikasonic şeymiş dedim :) yine de köklü cozum bulana adağım var kurtarsinlar bizi bu dertten. Sevgiler. ..

      Sil
  2. Tekrardan teşekkürler, zaman geçtikçe daha etkili olmaya başladı. Dediğiniz gibi köklü çözüm bulana kadar en iyisi bu :) Size de sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. bende almayı düşünüyorm acaba sadece şarjla çalışması ilerde sıkıntı verir mi verimliliği düşermi diye tereddütteyim bi sorun yasadınız mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iki yıldır kullanıyorum hiç sorun yaşamadım. şarj tamamen bittiğinde sadece 30 dk. da tamamen dolduruluyor. Tam dolu haldeki pille de çook uzun kullanılıyor. pil performansında da iki yılda bir azalma olmadı. çok memnunum.

      Sil