DenizDeSevenler

6 Ağustos 2013 Salı

Rossmann Sun Ozon 20 SPF Güneş Kremi

Rossmann Sun Ozon 20 SPF Güneş Kremi bu yaz tatilde denediğim diğer bir güneş ürünü.

Aslında bu güneş kremleri ile ilgili de ileri geri konuşuyorlar canım sıkılıyor. Çok zararlıymış, içindeki maddeler kanser yaparmış, hele bebeklere hiç sürülmese daha iyiymiş, en güzeli güneşe çıkmamakmış öff vallahi hayattan soğuttunuz insanı beeaah. Eskiden yoğurt gibi sıvanırdık kremleri hiç içeriğine falan da bakmazdık, malak gibi de yatardık güneşin altında ne mutlu günlerdi. Bir girişeyim dedim sağlıklı güneş kremi arayım hem kızıma hem bize bir iyilik yapayım ikinci saati gördüğümde hala bir arpa boyu yol alamadığımı görünce az krem, bol gölge ve de eski günlerdeki takmazlık ruh halimle yola çıkmaya karar verdim.

Aşağıdaki güneş ürünleri bu seneki çantamda yerlerini aldı. İçeriklerini de bilmiyorum eminim İsviçreli bir uzman incelerse berbat bulacaktır :) Tek dikkat ettiğim konu vücut gibi geniş bir bölge için 30 SPF üzeri bir ürün kullanmadım. SPF denen (Sun Protection Factor) güneş koruma faktörü ne kadar artarsa zararlılık oranı da o kadar artıyor çünkü güneşten korumak için girilen kimyasallar artıyor diye biliyorum, hatta Avrupa'da 30 üzeri ürünler yasaklanıyor falan gibi şeyler okuduğumu hatırlıyorum. Kızım da dahil aldığım en yüksek ürün 30 SPF. 


BEBAK güneş sütünden buradaki yazımda bahsetmiştim. Gerçekten çok beğendim sonuçları çok başarılı buldum. En sağdaki  Nivea Yağı BEBAK'ı görmeden önce almıştım maalesef onu kullanmaya sıra gelmedi. Fiyatı yaklaşık 20-25 TL arasında ve 150 ml bu arada BEBAK sadece 7.5 TL daha küçük ve kolay tüketilebilir boyutta çöpe gitmeyecek yani.

NIVEA Sun Kids Ada için kullanıldı. Rengi açık yeşil, sprey olduğu için kullanımı çok kolay 30 SPF olmasına rağmen sürülmesi de çok pratik. Elimden geldiğince az kullanıp onu kıyıda gölgede tutmaya çalıştım ve bembeyaz bir pamuk topu olmasına rağmen hiç kızarmadan acımadan bronzlaştı.  Fiyatı 35-40 TL arasında 200 ml.

Gelelim asıl konumuz olan Rossmann Ozon marka güneş kremine. Kendimiz için krem ararken hem 50 SPF altı olsun hem de sprey olsun istiyordum ama böyle tabanca şeklinde. Bu ambalajlar güneş ürünlerinde en sevdiğim tasarım inanılmaz kolay oluyor kullanımları. Bir anda çok geniş alanlara ince bir tabaka halinde püskürtülebildiği için kremi yaymak vücuda emdirmek çok daha kolay oluyor. Ama ne yazık ki bu tasarımlar genelde bebek ürünlerinde oluyor ve onlarda 50+SPF oluyorlar. Rossmann ziyaretim sırasında Ozon ürünlerini görüp incelerken bu 20 SPF lik sprey tabancalı ambalajı olan ürünü hem de 250 ml hem de 16 TL miydi öyle komik bir fiyata görünce hemen aldım. Eğer çok kötüyse Ada'nın Nivea Kids bize de kullanılır diyerek :) açıkçası güneş kremlerine büyük paralar vermekten de hoşlanmıyorum. Öncelikle aylarca tatil yapıp kremleri bitiremiyorum ve bu kremler bir sezonluk oluyor bitse de bitmese de güneşten koruma özelliğini yitirdikleri için diğer seneye tazesini almak gerekiyor ve samimi düşünceme göre de hiçbirinin diğerinden öyle matah bir üstünlüğü yok hepsi kanser yapıyooorrrr :)))))).

Kremin dediğim gibi sprey tabancalı ambalajı çok başarılı. Tetik kısmının altına kırmızı bir parça yapmışlar bunu kullanırken aşağı indiriyorsunuz işiniz bitince yukarı kaldırıp tetiği kilitliyorsunuz böylece akma kokma sorunu yaşanmıyor. Spreyleme özelliği çok güzel ama iç mekanlarda biraz mobilyalara sıçrama yapabiliyor dikkat etmek ya da ele spreyleyip sürmek gerekiyor deniz kenarında ise böyle bir sorun olmadığından kullanımı çok zevkli. Korumasına gelirsek gayet başarılı ama daha denize gider gitmez ilk gün bunu sürüp öğlen güneşinde yatarsanız olacaklardan ben sorumlu değilim bir mucizesi yok. 20 faktör güzel koruyor ama bronzlaşmayı da engellemiyor. 250 ml lik şişe 16 TL gerçekten çok uygun. Ozon markasının bir çok güneş ürünü var hepsi de uygun fiyatlı bence tercih edilebilir.



Enjoy!







2 yorum:

  1. O kadar kimyasal ürün kullanıyoruz ki makyaj malzemesi, şampuanlar, sabunlar vs.. Tüm bunlardan sonra güneş kremini de kullanmaktan bir sıkıntı çıkmaz diye düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın :) bir eksik bir fazla ne fark eder ki :)

      Sil