DenizDeSevenler

16 Nisan 2013 Salı

Yeni Keşif - EÜ Çiftlik Restaurant


Bu hafta sonu keşif için seçtiğimiz yer Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Menemen Araştırma Uygulama ve Üretim Çiftliği içindeki Çiftlik Restaurant idi.



Geçen gün işe giderken Ege'nin önünden geçerken kocaman bir pankartta reklamını görmüştüm ve internette biraz araştırdıktan sonra gidip görmek gereken bir yer olduğuna karar vermiştim. Eski bir Ege'li olarak da gitmezsem olmaz diye düşündüm.

Cumartesi kahvaltı için yollara düştük. Önceden rezervasyon da yaptırmıştık, gidince çok saçma olduğunu anlamış olsam da :)

Menemene geldikten sonra metronun Egekent2 durağını görünce biraz daha ilerliyorsunuz karşınıza ışıklı bir kavşak geliyor oradan sola dönüp tren yolunu geçince uzuuunn ama gerçekten uzuuunn, ıssıııızzz ama gerçekten ıpıssız tarlaların arasından toprak yollardan ilerliyorsunuz.
Tabii mevsim bahar olduğu için etraf seyrine doyulmaz güzellikteydi. Papatyalar, gelincikler, yeşilin envayi tonu bunları izleyerek ara ara "bu kuş uçmaz yerde restaurant olur mu acaba" şüpheleriyle boğuşarak mekana ulaştık.
Giriş kesinlikle muhteşem kocaman çam ağaçlarının arasından koyu gölgeliklerden ilerleyerek giriliyor insan karşısına koca bir şato çıkacak diye bekliyor.

Restaurantın yeri muhteşem sessiz sakin bir sürü ağaçla dolu tam bir çiftlik ortamı.


 Bir tarafta restaurant bölümü diğer tarafta da ağaçların altında piknik yapmak için banklar var.



Bizim gittiğimiz saatte kimsecikler yoktu. Daha sonra yavaş yavaş insanlar gelmeye başladı. 

Gelelim kahvaltısına, ne yazık ki bu kadar güzel bir mekana hiç yakışmayan bir menü. Fotoğrafta ne görüyorsanız o. İnsan neler neler olabileceğini düşünmekten ortama konsantre olamıyor. Lezzetleri güzeldi özellikle zeytinyağına bayıldık. Çalışanlar çok iyi niyetli ama ellerinde olanlar kısıtlı olunca yapacakları bir şey olamıyor.
Aslında EÜ'nin diğer sosyal tesisleri çok başarılıdır bunda da ilerde daha güzel şeyler yapılır diye umuyorum.


Biz temiz havanın kuş seslerinin keyfine varmayı tercih ettik kahvaltıyı her zaman bol çeşitli edebiliriz nasıl olsa diyerek. Ada zaten ortama ve parka bayıldı.

Çıkışta da oradaki yiyeceklerin satıldığı minik markete girip birşeyler alalım dedik ama orası da feci bir durumdaydı. İlgili ve bilgili kimse yoktu saçma sapan birini koymuşlar fiyatlardan bile haberi yoktu.. Mis gibi taze toplanmış bakla koymuşlar alalım diyorsun o teşhir maçlı diyor, zeytinyağı diyorsun yok, yumurta diyorsun fiyatı belli değil zar zor biraz yumurta alıp çıktık çok yazık acilen birilerinin bu durumu üniversitenin lehine çevirecek işler yapması gerekiyor.




Eğer daha güzel bir işletme haline gelirse dolup taşacak bir yer olur eminim.

Bu arada içerde atlara da binilebiliyormuş biz yapmadık ama denenmeli.

Buradan ulaşım ve telefon bilgilerine ulaşabilirsiniz.




Enjoy!



1 yorum:

  1. eü.çiftlik restorantı 1 hazirandan itibaren beklenilen hizmeti sunacaktır. Ben yeni gelen restorant ustası olarak beklentilerinizi karşılayacağıma yürekten inanıyorum. en kısa zamanda sizi tekrar ağırlamak isteriz.
    ferit çotak.

    YanıtlaSil