DenizDeSevenler

6 Mart 2013 Çarşamba

MAGIC LEVERAGE SAÇ BİGUDİSİ İLE KOLAYCA BUKLELER YAPALIM

Kızımla en sevdiğimiz şey saçlarımıza bu bigudileri takmak. Ada bunlara örük diyor. Anne örüklerimizi takalım mı diye peşimde geziyor. Bir tane kendime bir tane ona takarak çok eğleniyoruz.
Saçlarım gayet kıvırcık ve ben saçlarımla uğraşmayı hiç sevmiyorum ama değişik şekiller vermeyi de çok istiyorum bunun için en pratik en eğlenceli yol bence bu Magic Leverage denen bigudiler. Özellikle herhangi bir ısıl işlem uygulamadan bu kadar kalıcı şekiller elde edebiliyor olmak ürünü daha da cazip hale getiriyor benim için.

Aslında bunlar Curlformers denen buraya bakınca göreceğiniz orijinallerinin Çin çakması ama işe yarıyor. Tek kusurları boyutlarının kısıtlı olması. Curlformers gibi kalınlık ve boyları daha çeşitli olsa tadından yenmez. Curlformers ne yazık ki Türkiye'de yok ama ben gözümü kararttım bir arkadaşımla birlikte bu siteden almayı düşünüyorum gelir mi gelmez mi ne olur bir muamma başarıyla elde edersem haber vereceğim, o zamana kadar GittiGidiyor'da ve daha başka internet sitelerinde satılan bu çakmalarla idare edeceğiz.

Çakma falan ama gerçekten de isteneni veriyor dediğim gibi tek kusuru boyutları çok kısıtlı, kısa ve orta uzunlukta saçlar için yeterli olabilir ama saçlarınız uzunsa ya da çoksa birkaç paket almalı ve bigudileri peş peşe takmalısınız.

Ben iki paket Magic Leverage almıştım paketi 5-6 TL bir şey. Bir paketin içinden 8 uzun 8 kısa bigudi bir de takma çubuğu çıkıyor. Uzunlar şu anda saçıma tam geliyor  ya da iki adet kısayı peş peşe takıyorum o da gayet sorunsuz oluyor.

Peki nasıl takılıyor bu renkli örükler :) öncelikle banyo yapıp saçlarınızı havlu ile güzelce kuruluyorsunuz sonra Pantene 7/24, Elidor 7/24 benzeri ya da çok sertleştirmeyecek wax benzeri bir ürünü tüm saça sürüyorsunuz. Sonra saçlarınızdan küçük tutamları alıp çubuğun kancasına geçirip bigudinin içinden çekiyorsunuz.

Sonuçta işte böyle oluyor :)




Sizlere bir video ile göstermek isterdim ama ben fotoğraf çekmeyi henüz tam kotarmış değilim video da iyice batırırım diye düşünüyorum. İnternette Curlformers ya da Magic Leverage yazdığınızda önünüze zirilyon tane uygulama videosu çıkacağı için bir benim ki eksik olsun zaten.


Ben size uygulamada dikkat edilmesi gereken en önemli noktayı söyleyeyim, kesinlikle çok büyük parçalar almayın kancaya rahat geçirebildiğiniz bir tutamla çalışın aksi halde bigudiden geçirmek işkence haline dönüşüyor.

Ben genelde akşam banyodan sonra yapıp o şekilde yatıyorum. Bigudiler çok sert olmadığı için çok sorun yaratmıyor ama yine de çok rahat bir uyku olmayabilir uyarmadı demeyin. Sabah kalktığımda yine elime bir miktar ama çok çok az bir miktar şu yazımda bahsettiğim waxtan alıp bigudiyi çıkarıp bu waxla buklelerimi düzgünleştirip bırakıyorum. Siz bu wax yerine parlaklık veren Anti-Frizz özellikli bir serum da kullanabilirsiniz.

Sonuçlar ise bence çok çok başarılı. Ne dersiniz?




Enjoy!





6 yorum:

  1. çok güzel saçlarım kısa olmasa kesin alırdım bunlardan pazarda bile gördüm çünkü..

    YanıtlaSil
  2. Bende almıştım bu ürünü ama her kullanmaya çalışmamda sinir krizlerine girdim, beceremedim, hem uygulama çok zor, saç köklerim çok acıdı çubuktan bigudiye geçirme aşamasında, hemde zorlukla bigudileri taktıktan sonra saçlarım istediğim gibi kıvırcık şekil tutmadı...:(Senin fotoyu görünce özendim doğrusu, çok hoş olmuş, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay ben çok yeteneksizimdir böyle konularda ben nasıl kolaycacık yapabiliyorum hayret ettim şimdi. hiç zorlanmıyorum bir de saçım çok ve gürdür mak. 15-20 dk da takıyorum tüm saçıma. belki tutamları büyük alıyorsundur küçük alarak dene bakalım. bir de çok düz saçlıların makus talihi her türlü kıvırma işleminin kolayca açılmasıdır o yüzden senin de düzse tutmamış olabilir benim ki zaten merinos kıvamında olduğundan hiç bozulmuyor :) Beğenmene sevindim...

      Sil