DenizDeSevenler

11 Mart 2013 Pazartesi

Ada'nın 2. Yaş Günü Partisi

Güzel böceğim bu Cumartesi günü 2 yaşını bitirdi daha 1. yaşını dün, doğumunu da önceki gün yaşamamış mıydım ben bunun diye parmaklarımla hesaplıyorum hesaplıyorum yine de nasıl geçti onca gün bu kadar hızlı aklım almıyor.

Ben böyle organizasyonel konularda çok başarılı bulmuyorum kendimi aslında ne bileyim hayal gücümün yetersizliğinden galiba diye düşünüyorum hep bir şeyleri eksik yaptım ya da tam istediğim kadar güzel olmadı gibi geliyor ama sonuç nedense hoşuma gidiyor. Bu doğum günü partimde de böyle her şey çok hızlı ve karman çorman olmuş gibi gelmişti ama sonuçta rengarenk çok eğlenceli bir parti çıktı, misafirlerimizin de çok memnun kaldığını düşündüğüm beni çok tatmin eden bir organizasyon gerçekleşti.

Neler mi yaptım? İzmir'lilere belki bir fikir olur diye buradan paylaşmak istiyorum.

Benim gibi renkli cıvıl cıvıl şeylere düşkün bir annesi olduğu için kızım şanslı sanıyorum en azından çocukken pek mutlu oluyor büyüyünce ne düşünür bilemem doğum günlerinde evde süslemeler yapmayı çok sever oldum. Kendime hayatımda böyle bir şey yapmadım ama bu Balon Evi denen yeri gördükten sonra ilk doğum günü konseptimin winx falan olması şaşırtıcı olmayacak sanıyorum. Alsancak Le Cigale restorana giderken Balon Evi'nin renkli mağazası, içerisi renk renk süsler ve balonlarla dolu. İstediğiniz konsepte uygun olarak balonundan tabak çatalına bardağına peçetesine kapı süslerine kadar her şey var insan neyi seçeceğini şaşırıyor. İnternet sitesini de buradan inceleyebilirsiniz. Ben dış kapımıza bir afiş, çeşitli süsler ve balonlar aldım. Uçan balonlarımızı parti günü sabahına hazır etmelerini istedik ve sabah gidip kendimiz mağazadan aldık.




Masamız anneanne ve babaannemiz sayesinde çeşit çeşit güzel yiyeceklerle donatılmıştı. Masanın üzerine Happy Birthday yazılı renkli peçeteler koyup daha da bir renklendirdik ama yiyeceklerden görünmez olmuşlar. Şahane suratlı mezelerimizde yaratıcılıkta sınır tanımadığımızın kanıtı :P Ortadaki 7 gözlü çerezlik benim favorim. Ben onu meze servislerinde de kullanıyorum bölmeler oldukça fazla yiyecek alabiliyor altına dönen bir tabla koyduğunuzda da herkesin kolayca ulaşabileceği bir meze servis tabağı haline geliyor. Mudo'dan almıştım birkaç yıl önce.




Her doğum günü partimizde misafirlerimize hatıra olması için minik hediyeler dağıtmayı da adet haline getirdik. İlk doğum gününde üzerinde Ada'nın fotoğrafının basılı olduğu kurabiyeler dağıtmıştık. Bu seferki yenilip bitmesin diye :) farklı bir şey olsun istedim. İnternette tesadüfen denk geldiğim güzel bir blogda birbirinden eğlenceli sabunları görünce ben de yaptırmak istedim. Blog Şirin Şeyler Fabrikası. E-mail yoluyla irtibata geçtiğim Dilşah hanım beni şoka sokan bir hızla siparişimi hazırlayıp gönderdi. O kadar çok beğendim ki kendisine buradan da teşekkür ediyorum. Minik rengarenk kovacıkların içerisinde A D A harflerinden sabunlar. Tam hayalimdeki gibi oldu. Şirin Şeyler Fabrikasının ürünleri için buradan sitesini ziyaret edebilirsiniz. Sabunların kokusu da çok çok güzel.




Pastamız ilk doğum gününde olduğu gibi yine Reyhan pastanesinden. Sadece lezzet değil işçilikte de çok çok başarılılar. Bence bir sanat eseri yaratmışlar. Reyhan pastanesine mutlaka gidip yüzlerce çeşitten oluşan doğum günü / özel gün pasta kataloglarını incelemelisiniz. Karar vermek oldukça güç oluyor ve emin olun gelecek pasta katalogdakinden çok daha güzel oluyor.



Gelelim doğum günü güzelinin kıyafetlerine. Koton bu sene benim kalbimi fethetti diyebilirim. Hem şık, hem kaliteli, hem de uygun fiyatlı çocuk kıyafetleriyle bence on numara. Zara'nın çocuk kıyafetlerini de çok beğeniyorum ama bu sene benim için cazip bir çeşit yoktu ve fiyatlar her zaman ki gibi özellikle çocuk kıyafetlerine vermeye çok acıdığım kadar pahalı. Ancak birkaç ay giyilebilecek bir elbiseye 90 TL vermek bana manyaklık gibi geliyor. Bu yüzden elbisemiz Kotondan, kokoş çoraplarımız Penti'den Penti'ye çorap konusunda bayılıyorum. Ayakkabılarımıza gelince iş değişiyor o konuda çok zorlanıyorum ve bu sene imdadıma Zara yetişti en bi cici en bi sade en bi tini mini hanım ayakkabıları Zara'da var bence.




Kızım koca kız oldu ben de daha yaşlı bir anne ühüüü :)

Enjoy!

8 yorum:

  1. Perdelerimiz aynıymış :-) Reyhan pastalaaaaarıı offff aklıma düştü şimdi :-) Hediyeler çok tatlı olmuş, kızında çok tatlıymış maşallah:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ikizler çok zevklidir :P çok teşekkürler...

      Sil
  2. iyiki doşmuş. bu tatlı kız. görüşmek üzere

    YanıtlaSil
  3. doğum günü kutlu olsuuun, iki minnoş annesi olarak heyecanınızı içimde hissetim doğrusu:)

    bana da beklerim:)

    http://alisverismakyaj.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. Denizcim Allah nice sağlıklı yaşlarını görmenizi nasip etsin inş.Ada'ya maşallah çok tatlı, gerçekten hanım hanımcık olmuş :) nice seneler ...sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Sibelcim. Hepimiz sağlıklı mutlu aklı başında bireyler olmalarını görelim en büyük mutluluk bu :)

      Sil