DenizDeSevenler

15 Ağustos 2013 Perşembe

ŞEKLE GİREMEMENİZİN 3 NEDENİ - Neden 2: Fazla Özel ve Moda Olan Antrenman Yapmak

Kaslanmanın sırrı düşündüğünüzden daha kolay olabilir...

NEDEN 2: FAZLA ÖZEL VE MODA ANTRENMAN YAPMAK Egzersiz seçiminize daha yakından bakın. Sorununuz, tek eklemi çalıştıran hareketlerin (yan egzersizlerin) ardı arkası gelmeyen setlerini yapmak da olabilir. Örnek vermek gerekirse, press’ler yerine cable crossover’lara ağırlık veren göğüs rutinlerini veya squat ve lunge’lara göre hamstring curl’lerin daha öncelikli olduğu bacak çalışmalarını düşünün. En çok kası yapan ve metabolizmanın devrini yükselten birleşik çoklu eklemin kullanıldığı temel egzersizler, programınızın temeli olmalı.

ANTRENÖR TÜYOSU: “Bacaklarınız her neye ihtiyaç duyuyorsa, bu başka bir antrenmanda yapılabilir: Squat’lar buna örnek olabilir. Her şeyi aynı anda yapmak gerektiğini düşünmek, insanların en büyük hatası. Bu olmaz.”

Staley “Salonlarda çoğu kişinin deadlift ve squat yaptığını görmezsiniz. Birçoğunun bacaklarını geliştirememesinin sebebi bu” diyor ve ekliyor: “En fazla sonuç veren hareketler en zorlarıdır. Genelde ne kadar ağırlık kullanırsanız o kadar fazla kası harekete geçirirsiniz. Daha fazla metabolik yanma olur. Bu da daha fazla kas ve daha az yağ demektir. Yapılan hatalardan biri de, son trendlerden “fonksiyonel” çalışmayı da kapsıyor: Örneğin egzersiz topunun üstündeyken dumbbell press, BOSU’dayken squat veya tek ayak üstünde biceps curl yapmak. Elbette amaç dengeyi geliştirmek, ama bu şekilde kaslara daha az baskı uygulayarak büyümeyi ve kaslanmayı yavaşlatırsınız. Bir top üzerinde egzersiz yaptığınızda, sehpada veya yerde olduğu kadar ağır çalışamaz ya da o kadar tekrar yapamazsınız. Bu da, kasları maksimum hareketlendiremediğiniz, yani genel kalori yakma seviyesinin düştüğü anlamına gelir.

Amacınız kaslanmaksa yapacağınız şey, büyük kas gruplarını yüksek ağırlıklarla çalıştırmaktır. Deadlift ve squat çalışmaları, büyük ağırlıkla çalışmanın bir diğer faydasını gösterir: “Bu temel egzersizleri yapmayı değerli kılan sebeplerden biri, çok fazla egzersiz yapmanıza gerek kalmaması” diyen Staley ekliyor: “İnsanlar genelde güç ve kas kazanımı için ekstra egzersizleri temel egzersizlere tercih ediyor.”

Kaynak: http://www.muscleandfitness.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder