DenizDeSevenler

11 Temmuz 2013 Perşembe

#boykotediyoruz - Gezi Parkı olaylarında ölümler devam ederken UNUTMA, UNUTTURMA!!!


Gücünüzün farkında mısınız?
Fark edin!
İktidarlar ve yandaşları geçicidir. En uzunu ne kadar kalır derseniz bir insan ömrü kadar diyebilirim.
HALK kalıcıdır.
Biz HALK'ız
Kimsenin halka sadece kendi doğrularını yaptırmaya gücü yetmez.
Gezi parkı olaylarının ilk günleri bir uyanış bir dirilişti. Asıl #direnis ondan sonra yapılanlar ve yapılacaklarla gerçekleşiyor.
Yaz tatiliymiş, ramazanmış bahaneleriyle tekrar uykuya dalmamak gerekiyor. Gencecik, hayatının baharındaki insanlar öldürüldüyse, anneleri babaları yandı yıkıldıysa bizlerin de elimizden geldiğince tepkimizi koyarak bu gidişe dur dememiz sorumlularının gerekli şekillerde cezalarını bulmalarını sağlamamız gerekiyor.

Belki benimle aynı görüşte değilsiniz, belki bu olaylarda benim için haksız olanı haklı görüyorsunuz öyle bile olsa, bu ülkenin yurttaşı olarak, bireysel hak ve özgürlüklerine sahip çıkan biri olarak, bir insan olarak şunu unutmayın "Gün olur devran döner!" bir gün sizin doğrularınıza ters bir şeyler yapılır ve siz itiraz ettiğinizde aynı öfke, aynı şiddet bu sefer sizin üzerinize püskürtülür.

İnsanların kendileri için doğru olduğuna inandığı bir düşünceyi savunmak (kanunlara uygun olarak, silahsız, medenice!) en doğal hakkıdır ve bu hak, hem de şiddet kullanılarak, elden alınmak isteniyorsa buna herkesin tek yürek itiraz etmesi gerekir.

Bu şiddete çanak tutanlar, yardım edenler, şiddete maruz kalanlara ise yardımı esirgeyenler, yine dediğim gibi gün gelir sizin karşınıza bir duvar olur çıkarlar eğer şimdi yıkılmazlarsa.

Şiddet kim tarafından buyrulmuş olursa olsun, kimin elinden çıkıyor olursa olsun asla doğru kabul edilip tepkisiz kalmamalıdır. Neden mi? Şiddetle bir şeyleri çözmeye çalışan zihniyetin kafasının kime kızıp kime şiddet uygulayacağını kimse bilemez de ondan.

Bu yüzden şu anda Gezi Parkı direnişi daha sessiz, daha sakin ama daha akıllıca, giderek gelişerek güzelleşerek devam ediyor.

Neler mi yapılıyor?

Öncelikle bütün şehirlerdeki güzel parklarda birbirinden güzel insanlar bir araya geliyor fikir alışverişleri yapıyor, yani park forumları düzenleniyor. Herkes özgürce fikirlerini paylaşıyor bunlara mutlaka katılın o atmosferi görün isterim. Fikirler sessizce onaylanıyor ya da sessizce itiraz ediliyor, kavga yok, gürültü yok, bağırış çağırış yok. Bu forumlarda neler konuşulduğunu takip etmek için de çok güzel bir blog var. Buradan takip edebilirsiniz. Adı Parklar Bizim.

Tamamen karşıt görüşte olsanız bile biraz zamanınızı ayırarak Halk TV, Ulusal TV gibi kanalları da izleyin bu park forumlarında neler olup bitiyor görmek için. Bugünlerde ona buna para yedirilmeden inananın, inanmayanın kendisinin getirdiği yemeklerle parklarda birlikte kurduğu sofralarda yenen iftar yemeklerini görün mesela bu kanallarda.

Olayların en yoğun olduğu ilk günlerde şiddete bir şekilde taraf olmuş herkesi boykot etmek de direnişteki en büyük ve en etkili silah. İşte HALK olarak gücümüzü görmek istiyorsak bundan güzel fırsat yok. Kimler mi boykot ediliyor? Şiddeti göstermeyen TV kanalları, yanlı haberler yayımlayan yazılı basın, şiddete maruz kalanlara yardım etmeyen restoran, cafe, alışveriş merkezleri. Bunların neler olduğunu öğrenmek için de buraya bakabilirsiniz.

Bu kanalları izlememek (ben sadece haberlerini takip ediyorum sırf karşıt görüşler neler olaylar nasıl yansıtılıyor görmek için), gazeteleri almamak, alışveriş merkezlerine gitmemek, cafe ve restoranların alternatiflerini tercih etmek bu kadar basit yapılması gerekenler.

Olayımız 3-5 ağaç değil, olayımız şiddete baskıya karşı durmak.




Enjoy!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder