DenizDeSevenler

24 Ağustos 2012 Cuma

Tatil yine gel emi! (Bölüm 1 - Kuşadası)

Acaba bu sefer ben sussam ve sadece fotoğraflar mı konuşsa. Ne mümkün! J
İnsan sağlıklı ve huzurlu olunca her tatil güzel nerede tatil yapıldığının hiç önemi olmuyor o zaman. Yıllardır gittiğim Kuşadası’nda iki haftadan uzun bir süre kalarak geçen tatil de bana çok çok keyif verdi. Kızımız Ada’nın sabahın altısında kalkmaları ve bütün gün hiç bitmek bilmeyen enerjisiyle bizi peşinden koşturması bile dünyanın en tatlı yorgunluğu oldu bizim için.
Kuşadası’nı seviyorum, bir kere “tiki” değil. Salak saçma zengin züppelerin gelmesiyle fiyatların uçuşa geçtiği Çeşme gibi değil örneğin. Bir plaja girişte otoparka 50 TL şezlong ve şemsiyeye 50 TL bir küçük şişe suya 10 TL vermek gibi manyaklıklar yapmanıza gerek yok. Yemek yemek için gideceğiniz restorana korkarak yaklaşmanıza da, fiyatlar gayet makul porsiyonlar tatmin edici. Güzelim Alaçatı’da bir kaşık makarnaya 40 - 50TL vermeniz hiç şaşırtıcı değildir mesela. Gidilecek görülecek hem kendi içinde hem de yakın çevresinde çok yer vardır Kuşadası’nda. Eskiden doğası da çok daha güzel olan Kuşadası ne yazık ki yanlış ellerde, yanlış yönetimlerle giderek bir taş yığını haline dönmekte ve bu da turist kaybına dolayısıyla gelişiminin güzelleşmesinin gerilemesine sebep olmakta.  Umarım birileri bu gidişe bir dur diyebilir bir gün.
Tatile gitmeden önce şehir fırsatı sitelerini gezip birkaç tane satın almıştık. Şehir fırsatı olayını çok seviyorum normalde hiç gitmeyi düşünmeyeceğiniz yerlere cazip fiyatlarla deneme amaçlı gidip bazen gidilecekler listesine güzel yerler ekleyebiliyorsunuz. Her fırsat bir macera oluyor ayrıca, özellikle bilinmedik yerlere giderken. Tatilimizin ilk günlerinde bu fırsatlardan birini kullandık ve Kuşadası Captain Beach Club'a kahvaltıya gittik. Konumu çok güzeldi ve ilk bakışta etkileyici görünüyordu. 

Ancak yaklaşıp inceleyince o kadar bakımsız ve eski görünüyordu ki ilk anda otursak mı oturmasak mı ciddi tereddütlerimiz oldu. Deniz kenarındaki iskelede şezlonglar, arkada yemek yenecek tesisin olduğu bölüm hepsi çok bakımsız ve eskiydi. Oturup şansımızı denemeye karar verdik ve şaşkınlıklardan şaşkınlık beğendik. Gelen kahvaltı o görünümde bir mekandan beklenmeyecek kadar zengin ve kaliteliydi, personel inanılmaz kibar ve sıcakkanlıydı, her şey tertemiz ve tazeydi, çalan müzikler çok çok güzeldi. Kahvaltı silinip süpürüldü.

Bütün gün denizden de faydalanma imkanımız vardı ancak ne yazık ki o şezlonglara öldürseler oturmazdım o yüzden sadece kahvaltı edip ayrıldık. İnsan madem böyle bir potansiyelin var şurayı daha bir albenili yapsana be kardeşim demeden edemiyor. Tekrar gider miyim? Yenilenirse kesinlikle evet.


Kuşadası limanına her gün bir iki tane devasa kruz gemisi yanaşır manzara çarpıcı ve görülmeye değer. Balayında bir kruz seyahati yapmış şanslılar olarak eşimle her gördüğümüz gemi için malum şarkıyı söyleriz. Ah o gemide biz de olsaydık! Umarım en kısa zamanda bebişimizle bir gemi yolculuğu daha yapabiliriz. Benim gibi stabilite sevmeyen insanlar için en uygun tatil şekli. Gece bir limanda yat gündüz başkasında kalk otel değiştirmeden çeşit çeşit şehir hatta ülke gez mükemmel...


Sabah kahvaltılarınıza değişik lezzetler katmak istiyorsanız mutlaka Kuşadası Yörük fırına gitmelisizin. Türlü çeşit puaçalar, börekler, sandviçler, kekler, kurabiyeler ve ekmekler. Hangi birini alıp deneyeceğinizi şaşıracaksınız.

Etobur bir aile olduğumuz için gittiğimiz yerlerde mutlaka Steak House ziyaretleri yaparız. Kuşadası’nda denediğimiz yer Ethçi By Kasap Ali. Mekanın isminde Türkçe sizlere ömür ama etler şahaneydi. Hız, servis, ilgi-alaka 10 numara. Fiyat muadillerine göre uygundu.


Evde yapılan mangal keyiflerinde denediğimiz güzel şaraplardan bazılarını da koymadan geçmek istemiyorum. Kırmızı şarap severler olarak denedikleriminiz bir çoğunu kendi zevkimize göre çok başarılı bulduk. Denediklerimiz genelde yabancı şaraplardı Türk şaraplarından maalesef hala tek favorim Urla Cabernet Sauvignon.



Bugünlük bu kadar Bölüm 2'de Bodrum'a yaptığımız günübirlik geziden kareler olacak. Bekleyin...
Enjoy!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder