DenizDeSevenler

31 Ocak 2013 Perşembe

Dermokil - Tek kullanımlık Kil Maskesi

Uzun bir zaman önce denediğim bir üründü bu ancak şimdi sıra geldi yazmaya.

Kil maskelerini çok seviyorum. Bir kere doğal ve yüzyıllardır bilinen ve kullanılan bir güzellik malzemesi aynı zamanda da gerçekten çok etkili. Özellikle yağlı, gözenek ve siyah nokta eğilimli bir cildiniz varsa tam size göre bir ürün. Aslında her türlü cildin kullanabileceği söyleniyor ama benim özellikle yanaklarımda kuruluk sorunu olduğu için ve sık kullanımda daha da arttırdığını düşündüğüm için ya çok sık kullanmıyorum yani tavsiye edildiği gibi haftada bir değilde ayda bir iki kere yapıyorum ya da kullanırsam T-bölgemde kullanıyorum.

Aslında aktarlardan kil alınarak bu maske evde de hazırlanabiliyor ancak benim gibi bir tembel için böyle bir uğraş imkansız. Ben yapılmışını almayı tercih ediyorum. Elimde Almanya'dan çokça stokladığım ve ilk çekilişimde de hediye ettiğim bir kil maskem var ve bence muhteşem bir ürün ama işte sırf meraktan bir de Dermokil markasınınkini denedim. oturup içeriğini analiz ettirmediğim için bilemiyorum ama Almanya'dan aldığım çok daha başarılı olsa da Dermokil ürününü de beğendim.



Tek kullanımlık olanını denemek için almıştım ve elimdeki diğer ürün bitmeden de başka almam ama alacak olsam büyük boyunu almayı tercih ederim çünkü tek kullanımlık paketin içinden o kadar çok ürün çıkıyor ki bir seferde tamamını kullanmak mümkün değil ve ürün de bildiğimiz çamur olduğundan ambalajın dışına bulaşıyor eller zaten çamur oluyor bekleyince kuruyor işe yaramıyor dolayısıyla saklayım sonra kullanayım demek hiç pratik değil. Ben şahsen kalanını aynen çöpe attım tabii bunu Almanya'dan getirdiğim ürün için yapabiliyor muyum hayır canım ürünü heba etmemek için özenle saklıyorum pis mis n'apıyım :) benim ki tam kasap ve bol bulunan yağ ilişkisi :)

Gelelim uygulamasına açtığınız paketteki ürünü bol bol yüzümüze sürüyoruz göz çevresini hariç tutarak sonra kurumasını bekliyoruz. Kurumaya başladığında kesinlikle konuşmak, gülmek, mimik yapmak yasak çünkü cilt o kadar çok geriliyor ki yüzdeki her hareket cilde zarar verir oluyor. Hatta mümkünse bir yere uzanıp beklemek lazım yer çekimi bile insanı rahatsız ettiği gibi yine ciltte sarkmalara sebep olabiliyor. Tamamen kuruduktan sonra cildi yıkayarak temizliyoruz. Tavsiye edilen musluk suyu hariç daha düşük mineralli şişe suları ya da gül suyu ile temizlemek.


Yıkadıktan sonra derinlemesine temizlenmiş bir cilt kalıyor geriye gayet berrak ve arınmış. Özellikle gözenekli ve siyah noktalı bölgelerde gözeneklerin daha sıkı siyah noktaların daha azalmış olduğunu görebiliyorsunuz. Ben özellike T-bölgesinde aşırı yağlanma ve buna bağlı sorunlar yaşayanların sadece bu bölgelerinde kullanmalarını da tavsiye ediyorum.

Ben karma ve hassas bir cildim olduğu için ve ona uygun bir çeşidi olmadığı için normal ciltler için olanını almıştım ama yağlı, kuru ve akneli ciltler için olan modelleri de mevcut. Dermokil markasının bir çok ürünü var sitesinden inceleyebilirsiniz. Bu tek kullanımlık maskenin fiyatı 5 TL civarında.

Enjoy!

25 Ocak 2013 Cuma

Gratis Kağıt Maske - Sheet mask

Uzun süredir yazı yazmıyorum ama sakın elim boş gönlüm hoş oturduğumu düşünmesin kimse. Son sürat denemelerdeyim bir gün bu merakımdan başıma birşey gelecek ya hadi bakalım :)

Benim için Ağustos bitti mi kış gelmiş, Aralık bitti mi de yaz gelmiş demektir dolayısıyla son sürat kendimi yaza hazırlıyorum çok taze bir arkadaşın dediği gibi "bakım onarım" çalışmalarındayım. Uzun bir süredir spor ve diyeti boşlamam neredeyse 3 kg olarak bünyeye döndüğü için 14.01.2013 itibariyle yine çok yoğun bir diyet ve spor programına başladım. Yediklerime çok dikkat ederek geçen seneki diyet bilgilerimi tazeleyerek iki haftada 58,8 den 57,2 ye düştüm oh bir rahatladım bir kendime geldim çok iyi oldu. Bunun yanı sıra bir gün git bir hafta gitme gibi saçma sapan bir düzene dönüşmüş sporuma da deli gibi asılarak haftanın 3 günü kardiyo programına başadım. İki haftada bile çok fark edilir bir toparlanma içerisindeyim. Yaza kadar, yani Haziran diyelim, son sürat devam etmeyi hedefliyorum. Sonrasında da bir öncesi sonrası yazısı yazarım umarım.

Bunun dışında en bomba denemem geçenlerde şu yazımda bahsettiğim yakala.co fırsatı ile aldığım cilt bakımı ile ilgili. Bu fırsatla bir seans aldığım kimyasal peeling işlemine 3 seans da ben ekledim ve 4 seans kimyasal peeling yaptırmaya başladım. İlk seansı geçen haftasonu yaptırdım ve neler neler yaşadım aklınız durur merak edin anacım :) tamamı bittikten sonra tüm süreci anlatacağım tabii ki yine fotoğraflarla. Şahsen ben çok merak ediyordum kimyasal peelingi internette bir sürü başarılı resim ve anlatım var ama şöyle güzel güzel süreci anlatan görmedim. Evde kendi kendine kimyasal peeling yapan çılgınları okudum yani bir sonraki level da ben de yapar mıyım bilemiyorum :)

Küçük küçük deneme kopyalarımı verdim tabii bu arada yeni ürünler de deniyorum onların da sırası gelecek. Şimdi de size araya sıkıştırdığım bir ürün denememden bahsedeceğim. İzmir'de sadece 3-5 tane bulunan onların da hepsi benim yaşadığım yere uzak olduğu için nadiren gidebildiğim Gratis'den bir alışveriş sırasında merak edip aldığım artık kağıt maske mi desem, bez maske mi desem, yaprak maske mi desem bence süper bir icat olan maskeyi denedim. İki çeşidini almıştım, her daim bitmez tükenmez nem ihtiyacı olan cildim için nem veren Rose Hydra Balance ve her daim sinir stress içinde olan ruhum için huzur veren Lavander Shoothing.


Bildiğimiz sürülerek kullanılan tek kullanımlık maskelerden daha büyükçe bir ambalajı var. Paketlerinin renklerini tasarımlarını çok beğendim. Pakette kullanılan malzeme çok güzel yırtıp açması çok kolay genelde tek kullanımlık maskeler bir türlü yırtılmak bilmez.


Ambalajın içerisinden güzelce katlanmış ve oldukça ıslak halde maske çıkıyor. Maskenin yapısı yumuşak ıslak mendiller gibi kesinlikle sert rahatsız edici değil. Göz, burun, ağız için kendinden delikleri var ve yüze gayet iyi uyum sağlıyor katlı maskeyi açmak çok zor gelmedi bana. Açıp rahatlıkla yüze yerleştirilebiliyor. Sonrasında yaklaşık 20 dk. yüzde bekletip maskeyi atıyorsunuz. Ciltte kalan jel kıvamındaki ürünü de iyice masaj yaparak yediriyorsunuz. Yıkamak durulamak yok ürün ciltte kalıyor.


Ben bu değişik tip maskeyi çok beğendim. Kullanımı çok kolay ve temiz aktı koktu bulaştı derdi yok. Bir kere kullanıp atılıyor yarısı kaldı paketi nasıl saklayacağın, az geldi çok geldi derdi yok, yüzünüze yerleştirdiğinizde inanılmaz bir serinlik ve rahatlama hissi veriyor, sanıyorum ki yazın bir müddet buzdolabında bekletip maskeyi yapınca çok daha mutlu olacağım.

Etkilerine gelince ben herhangi bir negatif etkisini görmedim tüm maskeler gibi yapılmasının faydası var zararı yok.
Fiyatı 5-10 TL arasıydı tam hatırlayamıyorum.

Enjoy!

23 Ocak 2013 Çarşamba

EOS LIP BALM ÇEKİLİŞİMİZ İÇİN KATILIMLAR SON HIZ DEVAM EDİYOR...

Heeeyyy yoksa siz hala katılmadınız mı?

Bu güzel lip balm kaçmaz ama!!!

Detaylar için buraya lütfen...

Son katılım tarihi 09.02.2013


Enjoy!

18 Ocak 2013 Cuma

KARBİS - BU HEPİMİZİN BİSİKLETİ

Güzel İzmir'imden yine kendine ve güzelliğine yakışır bir proje, genişleyerek tüm İzmir'e ve keşke mümkün olsa da tüm Türkiye'ye yayılsa.

Umarım tamamını okursunuz.

Enjoy! Your Ride :)
TC
KAR
ŞIYAKA BELEDİYE BASKANLIGI
İzmir
BENİM BİSİKLETİM
SENİN BİSİKLETİN
ONUN BİSİKLETİ
BİZİM BİSİKLETİMİZ
SİZİN BİSİKLETİNİZ
ONLARIN BİSİKLETİ
BU HEPİMİZİN BİSİKLETİ
Sn. Destekleyicimiz;

Saglıklı toplumlar saglıklı bireylerden olusur. Fiziksel aktivite, fiziksel ve ruhsal
saglıgı arttırmanın temel tasıdır. Buna karsın birçok insan fiziksel aktiviteyi günlük yasamından çıkartmıstır. Saglıklı bireylerden olusan bir topluma ulasma yolunda belediyelere önemli görevler düsmektedir. Iste bu noktada halkın mutluluk ve saglıgını, çagın kosullarına uygun insanca olanaklarını olusturma yolunda belediyecilik anlayısı devreye girmekte, sorunları yeniden yerinde saptamak, akılcı ve verimli çözümler üretmek, hayatın ve günün getirdigi sıkıntılarla bogusan belde halkına mutlu, huzurlu olabilecekleri yasam olanakları sunmak bu yolda temel amacımız olmustur.
Bisiklet kullanımını aktif bir kentsel ulasım alternatifi haline getirmek ana
hedefimizdir. Bisiklet sporuna gönül veren ve kısa mesafeli ulasımlarını bu yolla
yapmak isteyen genç, yaslı tüm Karsıyaka ve Izmir halkına hizmet etmek, Kentimizi ziyarete gelecek turist gruplarına alternatif gezi, bisiklet sporu imkânı saglamakta ve ayrıca kentimizde bisiklet kullanımının özendirilmesi ve yaygınlastırılması amaçlanmaktadır.
Ekte tanıtımı yer alan “HEPIMIZIN BISIKLETI” adlı projemize kurumunuzun
desteklerini SPONSOR olarak bekler, islerinizde basarılar dilerim.

Cevat Durak

Insaat Müh.
Belediye Başkanı


1. Projenin Tanımı

Bisiklet ile ilgili olarak dünyada yapılan arastırmalara göre

Sadece Amsterdam’da günlük 120.000 bisiklet park yeri kapasitesi vardır.

Hollanda da 15.000 km bisiklet yolu bulunmaktadır.

Dünya’da ki en popüler sporlardan biri bisiklete binmektir.
Dünya’da en fazla izlenen spor olayı Fransa bisiklet turudur.
Dünya’da 52 ülkenin bisiklet turizm merkezleri bulunmaktadır.
Belçika’da bisikletle ise ve okula gidip gelenlere kilometre basına 0,50 Euro
ulasım iadesi parası ödenmektedir.
Turizm firmaları organizasyonlarında Himalayaları bisikletle gezmek veya

Kenya’da safariyi bisikletle yapmak alternatifleri yer almaktadır.
Ericsson firmasının çalısanlarının % 70 bisikletle ise gidip gelmektedir.
Avrupa’da bisiklet ve güvenlik malzemelerinden vergi alınmamaktadır.
Beyaz sarayı bisikletli polisler korumaktadır.
Isviçre ordusunda bile 50.000 bisikletli özel askeri birlik vardır.
Ayrıca 1903 yılından bu yana, Eurovelo ( Ülkeler ve Sehirlerarası Avrupa
bisiklet yolu agı) 12 ana yol ve 65.000 km dir.
Bu projemizde öncelikli olarak;
• Bisiklet kiralama ve lojistik destek hizmeti verilecek birim olusturulması
• Uzun sahil seridimizin kullanılması
• Vapur iskelelerinin aktarma ihtiyacının karsılanması
• Metro istasyonlarının aktarma ihtiyacının karsılanması
• Kentimizde bisiklet yollarının varlıgının farkına varılması ve kullanımının
yaygınlastırılması
• Alternatif ve saglıklı bisiklet sporunun desteklenmesi
• Karsıyaka özelinde örnek bir isletim sistemi kurulması
• Tanıtım ofisinin (Info Center), belediyenin tüm hizmetlerinin tanıtımını
aktif bir sekilde gerçeklestirmesi
• Üyelik kartı sistemi yaygınlastırılması, üye olmayanlar için bisiklet kartı
vb araçlar saglanması konularına agırlık verilecektir.
Bu kapsamda Karsıyaka sahil bandında mevcut olan bisiklet yolu baslangıç olarak
alınacak, kurulacak bisiklet hizmet istasyonları vasıtası ile bisikletler halkın hizmetine sunulacaktır. Böylece dogal yapı korunacak, turizm çesitliligi arttırılacak ve çevre dostu bir yasam desteklenecektir.
Projemizin basarıya ulasması ile “bisiklet kiralama sistemi” Karsıyaka sahil
güzergâhında 7 adet istasyon ile birlikte kurulmus olacaktır. Uygulama ilk etapta 140 adet bisiklet ile baslayacaktır.

Örnek
Istasyon




a) Bisikletler

• Özel olarak imal edilecek
• Istasyonlarda 20 adet
• Ilk asamada toplam 140 adet bisiklet ile baslanacak
• Projenin ilerleyen yıllarında Engelliler ve çocuklar için bisiklet sistemi
gelistirilecek
b) Tanıtım Ofisi (Info center)

Karsıyaka iskelede kurulacaktır ve içerisin de;
• Turizm, AB Projeleri, diger projeler için “Bilgi Merkezi” olarak çalısacak
• Projeye destek reklamlar alınacak
• Aynı zamanda “Kontrol Merkezi” olarak çalısacak bir merkezdir.
• GPRS alt yapısı kurulacak
• Teknik ekip
• Bilgi Islemci, Muhasebeci
• Sistemin ana yönetim ve idare merkezi olacak
2. Projenin Elemanları



b) Bisiklet
Istasyonları
1. İstasyon (TERSANE) :
Tersane Cafe yanına insa edilecektir.
20 bisiklet ve bisiklet park yeri olacaktır.
2.
Istasyon (ÇARSI) :

Karsıyaka çarsısı girisinde vapur iskelesinin yanına insa edilecektir.
Aynı zamanda “Tanıtım Ofisi” (INFO CENTER) ve “Kontrol Merkezi” olarak da
kullanılacak olup 20 adet bisiklet ve bisiklet park alanı olacaktır.
3.
Istasyon (NIKAH SARAYI) :
Karsıyaka evlendirme dairesinin yanı, Insan Hakları Parkının da içinde
olacaktır.
20 bisiklet ve bisiklet park yeri olacaktır.
4.
Istasyon (BOSTANLI VAPUR):

Bostanlı vapur Iskelesinin yanında bulunan Demokrasi meydanın içine insa
edilecektir.
20 bisiklet ve bisiklet park yeri olacaktır.
5.
Istasyon (BARINAK) :
Yasemin Cafe ve Mavisehir Balıkçı Barınagı arasındaki mevcutta bisiklet park
yeri olarak kullanılan alana sadece sistem monte edilecektir.
20 bisiklet var olacaktır.
6.
Istasyon (DENIZKENT) :

Denizkent restoranın yanına insa edilecektir.
20 bisiklet ve bisiklet park yeri olacaktır.
7.
Istasyon (KSK ARENA) :
Mavisehir Spor salonunun yanına insa edilecektir.
20 bisiklet ve bisiklet park yeri olacaktır.
- Projenin ikinci asamasında; Metro istasyonları ile baglantı kurulacak ve ilave
istasyonlar uygulamaya dahil edilecektir. Metrodan inenler kurulan bisiklet
kiralama sistemi ile bisikletini kiralayıp gitmek istedikleri yerlere gidip, dönüste
istedigi istasyona bisikletini bırakabilecektir. Amaç sehrin trafik sorunun
azaltmak ve projeye 200 bisiklet ve 20 istasyon daha yapmaktır.
3. TEMEL B
ILGILER
a) Projenin Süresi
Bu proje öncelikli olarak pilot bir uygulama olarak baslatılacak ve 1 yıl sürecektir. 1yılın sonunda proje sonra erdirilmeyecek, kendi içinde olusturulacak isletme modeli ile kendi kendini idame ettirebilecek bir hale getirilecektir.
b) Projenin Hedefler

• Uzun sahil seridimizin kullanılması ve mevcut bisiklet yollarının aktif
olarak kullanılması
• Vapur iskelelerinin aktarma ihtiyacının karsılanması
• Metro istasyonlarının aktarma ihtiyacının karsılanması
• Alternatif bir araç olarak saglıklı bisiklet sporunun desteklenmesi
• Bisiklet kiralama ve lojistik destek hizmeti verilecek birim olusturulması
• Karsıyaka özelinde örnek bir isletim sistemi kurulması
amacıyla;
1- Ilk yıl Sistemde yer alacak olan 140 bisikletin kullanımı ile ilk yıldaki hedeflerimiz;
i- Sisteme üye olacaklar : 5.000 ki
si

ii- Ziyaretçiler/günübirlik kullanıcılar : 10.000 kisi
iii- Bisikleti olup hizmet alanlar : 1.000 kisi
iv- Diger (kampanya/egitim vs yapanlar) : 500 kisi
ile toplam 16.500 kisilik bir kullanım hedeflenmektedir. Gerçek olarak yıllık
kullanım saati için ayrıntılı bir ölçümleme yapılmalıdır. Bunun için proje deneme
süresinde modellemeler olusturulabilir.
2- Ikinci yıl Sisteme ilave edilecek olan metro istasyonlarının katılımı ile kullanımda olan bisiklet sayısı 200 e ulasacaktır. Buna göre ikinci yıl hedeflerimiz;
i- Sisteme üye olacaklar : 10.000 ki
si

ii- Ziyaretçiler/günübirlik kullanıcılar : 20.000 kisi
iii- Bisikleti olup hizmet alanlar : 2.000 kisi
iv- Diger (kampanya/egitim vs yapanlar) : 1.000 kisi
ile yılda toplam 33.000 kisilik kullanım.
3- Üçüncü yıl ve izleyen yıllar; Bir önceki yılın hedeflerine % 30 ilave
edilecektir.
c) Projenin Ortakları

1. Kavala Belediyesi (Yunanistan)
2. Svilengrad Belediyesi (Bulgaristan)
3. MMOVE proje ortakları (Italya vd)
4. Karsıyaka Belediyesi Kent AS (operatör)
d) Projenin Destekleyicileri

1. Karsıyaka Belediye Spor Klübü
2. Izmir Büyüksehir Belediyesi
3. Bisiklet Federasyonu
4. Bahçesehir Koleji / Bilim Merkezi
5. EGEBAM (Bagımlılar Merkezi)
6. Türk Kadınlar Birligi
7. Kent Konseyi
8. STK lar
e) Projenin Bütçesi ve Finans kaynakları

Projenin bu hali ile baslangıç bütçesi 700.000,- TL dir.
Projenin pilot uygulama asamasında gerekli bütçe öz kaynaklardan ve sponsor
desteklerinden saglanacak olup, izleyen dönem için AB hibe kaynaklarından
destek alınacaktır.

4.
Sistemin
Isleyisi
a) Istasyon
- Her park olarak kullanılan istasyonlarda bisikletler yer alır
ve web tabalı bir i
sletim sistemine baglantıdır.
- Bu istasyonların sayısı istenilen miktarlarda artırılabilir.
- Bu istasyonlardaki bisiklet sayısı kullanım sıklıgına göre belirlenir.
- Ana istasyonlardan alınacak biletler bu istasyonlardan bisiklet alınmasına olanak saglar.
- Bisikletlerin teslim alınması ve geri bırakılmasını olanaklı
kılar.
- Bu istasyonlarda kart ve/veya cep telefonu ile bilet ödemesi
yapılabilir
TC KAR
SIYAKA BELEDIYE BASKANLIGI
ETÜT – PROJE MÜDÜRLÜ
GÜ
Bahriye Üçok Caddesi, No: 5, Kat:5, Karsıyaka – Izmir
Tel. (232) 399 4274 ; Fax. (232) 399 4357
Web . www.karsiyaka.bel.tr ; Email. etutproje@karsiyaka.bel.tr

16 Ocak 2013 Çarşamba

Malatya Pazarı'ndan Karma Karışık Kurumeyve - Yeni Keşif Sağlıklı Bir Atıştırmalık

İşte yine tam benlik yani tembel işi aynı zamanda sağlıklı, mini minnacık çanta boyu bir atıştırmalık.

Malatya Pazarından Karma serisi Karışık Kurumeyve

Bir çok farklı çeşidi var ben acil tatlı ihtiyacımı karşılamak için kuru meyve olanından aldım.

Bu paket sadece 85 kcal.

40 gr lık miniğin fiyatı da 1.5 TL.

Buradan diğer çeşitlerini inceleyebilir, buradan da (açıldığında) satın alabilirsiniz.

Malatya Pazarı'ndan 'Sağlıklı Atıştırma' Projesi,




Enjoy!

Deborah Ruj ve Aydınlatıcı Far

Uzun zamandır almayı planladığım iki makyaj ürünü vardı biri kahverengi ruj diğeri de güzel bir beyaz aydınlatıcı far. Her ikisini de Deborah markasından geçenlerde aldım.
Daha iyisini bulana kadar bunlar en iyisi gibi görünüyor. Çünkü aradığım net kahverengi tonunu ve gözlerimin etrafını neon lambalar gibi parıldatmadan aydınlatan bir farı bulmuş bulunuyorum.


Deborah Milano adından da anlaşıldığı üzere bir İtalyan markası. Ben daha önce rujlarını kullanmıştım ve çok memnun kalmıştım. Özellikle Il Rossetto serisindeki rujların yapısı ve kalıcılığı benim çok hoşuma gidiyor. Kahverenginin de kızıla kaçmayan tam bir kahverengi tonunu hiçbir markada görememiştim Deborah'da görür görmez bayıldım. Fiyatı indirimli 12 TL civarındaydı.









Bu sefer ilk defa olarak farını da aldım ve onu da çok beğendim. Genelde baz farları parmaklarımla sürmeyi seviyorum bu far da parmağımla dokunduğumda inanılmaz yumuşak ve kadifemsi bir his verdi. Sürümü çok kolay aplikatörü biraz nemlendirdiğinizde ıslak uygulama da yapılabiliyor ve çok daha net bir görüntü elde ediliyor. içerisinde sim yok sedef var o yüzden çok doğal bir aydınlatma sağlıyor gündüz kullanımına çok uygun. Fiyatı 20 TL idi yanlış hatırlamıyorsam.


Enjoy!

14 Ocak 2013 Pazartesi

NeVital Organik ve DenizDeNerde İşbirliği ile EOS Lip Balm çekilişimiz başlıyooorrr!!!

Yeni yıl yeni şans diyorum ve güzel bir çekiliş organizasyonu daha yapıyorum ama birinci tekil şahıs bu sefer doğru olmuyor çünkü herkesi çok mutlu edecek bu çekilişte bana ürünlerini kullanarak çok memnun kaldığım NeVital Organik destek oluyor.

Yaptığım alışverişi paylaştığım bu yazıdan NeVital'i ve ürünlerini tanıyorsunuz.  En yakinen de EOS lip balmları.




İşte aşağıdaki çok basit şartları yerine getiren tam 10 şanslı bu lip balmdan istediği birini ve NeVital Organik'in çok sevilen  özel dibek kahvesinden 100 gr'lık bir paket kazanacak.

Hediyeniz, NeVital Organik tarafından aşağıda gördüğünüz güzel paketlerle kargosu ödenmiş olarak anında adresinize gönderilecek.



Şartlarımız ise çok basit

1.   twitter.com/NeVital takipçisi olmak
2.   Blogumun takipçisi olmak
3. Çekilişi Twitter, Facebook ve mutlaka blogu olanların görselleri ile bloglarında paylaşması.

Paylaşımlarınızda size hangi lip balmın gelmesini istiyorsanız şu şekilde yazarak belirtmelisiniz.
"Benim favorim NeVital'in Çilekli EOS'u"


Size + 2 hak daha kazandıracak bir şartımız da www.NeVital.com adresini inceleyerek bundan sonra düzenleyeceğimiz çekilişlerde hangi ürünün hediye edilmesini istediğinizi bu yazının altına yorum olarak bırakmanız.
Tüm şartları yerine getirenler 3 hakla çekilişe katılıyor olacaklar.

Size ulaşabileceğim mail adresiniz ile birlikte paylaşım linklerinizi de eksiksiz olarak bırakmanız çok önemli.

Önemli Not: Linklerinden direkt olarak paylaşımına ulaşılamayan katılımcılar çekilişe dahil edilemeyecektir.

Katılımın son tarihi 09.02.2013 olacaktır yanii Sevgililer Günü hediyeniz NeVital ve DenizDeNerde'den ;)

Random.org ile çekilişi gerçekleştirip kazananları blogdan duyuracağım.
Herkese bol şans diliyorum.



Enjoy!

12 Ocak 2013 Cumartesi

Nestle After Eight - Ben ne zaman abur cuburu keseceğim?

Şu "gavur" denen türün aklı nasıl çalışıyor kardeşim niye bizim ki böyle çalışmıyor / çalışamıyor durup durup sorguluyorum sonra dönüp dolaşıp ezberci eğitimde buluyorum bütün suçu. Hayal gücümüz gelişmiyor / geliştirilmiyor bizim. İlkokulda itibaren gerizekalı sınavların derdine saçma sapan bir eğitim sisteminin içinde bir bok olmuyor çıkan üründen işte.

Adamların yaptığı her şeyin içinde bir zevk bir ahenk bir ruh bir duygu var. Yaratıcılıkta sınır tanımayan  ürünlerden birisi çikolata ve gerçekten bu konuda çok başarılılar.

Örnek veriyorum. Geçen hafta yaptığım İstanbul seyahatinde uğranmazsa ayıp olacak bir yer Beyoğlu çikolatacısına gittik. Tamam lezzet şahane ama 100 yıldır kare kütük gibi çikolata satıyor adamlar en ufak bir yaratıcılık yok. Hap kadar bir büfede sıra sıra kütükler yani çikolata zaten kendisi güzel bir şey olmasa dönüp bakan olmaz. Bu çikolatacının Belçika'da, Almanya'da falan olduğunu düşünün nasıl bir yer olurdu sizce?

Böyle

IMG_5791

Resim kaynağı: http://www.dcrainmaker.com/2010/12/day-of-chocolate-in-zurich.html

Belki de böyle



Resim kaynağı: http://jesplin.wordpress.com/2010/11/12/three-countries-two-weeks/

Bizdeki al işte böyle, paketlerinde bile meymenet yok. Çikolata dediğin dünyanın en eğlenceli şeyi olmalı  ama boyundan yüksek bir büfeden  ekmek arası döner gibi çikolata almak hiç zevkli değil bana göre.  Ayrıca dikkatli bakmasan o hap kadar büfeyi de kaçırıp basıp gidiyorsun yani o kadar ruhsuz. Aman öf sevmedim tadı güzel kendi çirkin :)




Bunun yanı sıra başka bir gavur Mösyö Nestle yine manyak bir çikolata yapmış Türkiye sınırlarına da girebilmiş en nihayetinde. Acı biberli çikolatayı ilk defa yurt dışında gördüğümde ıyyk olur mu öyle şey demiş ve ne kadar salak olduğumu anlamıştım ilk tadımda bu kadar güzel bir lezzet yok özellikle acı seviyorsanız.
Bunda da naneli ve portakallı çikolata nasıl olur ki diyip yine çok utandım.
Çok hafif bir nane aroması ve daha baskın portakal aroması olan bu incecik çikolata insana inanılmaz bir keyif veriyor. Her biri tek tek paketlenmiş ve çok şık tasarımlı bir kutu içerisinde. Misafirlerin kahvelerinin yanında ikram etmek için biçilmiş kaftan.

 


Bir kutusu yaklaşık 15 TL. Ben Migros'dan aldım başka yerde de şimdilik görmedim.

Enjoy!

11 Ocak 2013 Cuma

Saç bakım maskesi - Doğal Balyaj

Bir şeyler öğrenmek için okula gitmek, kendini geliştirmek için işe gitmek gerekmiyor illa ki.

Bir tatil günü evde Doktorum programını izlemek de insana bir şeyler katabiliyor.

Tabii bunu birkaç ay boyunca her gün yaparsan sana kattığı şey içindeki katili keşfetmek olabilir, şahsen o devamlı suratında gülümseme olan sevgi pıtırcığı sarışın kadını öldürmek istiyorum.

Tanrım ben neden insan sevmezim, geçen gün kameraların önünde rahmini bulmaya çalışırken ve de o da bizim bir organımız hissetmiyor olsak da onu da sevelim utanmayalım diye saçmalarken kendimi televizyona atlamamak için zor tuttum kesin bende bir arıza var. Hayır herkes midesini kalbini karaciğerini hissediyor bir tek rahmini mi hissetmiyor onu da merak etmiyor değilim şahsen ben geçen gün kalın bağırsağımla ince bağırsağımın birleşim yerini hissetmek istedim olmadı çok endişeliyim. Bir de doktor önlüğü giyiyor yani şaş kaza gerçekten doktor olsaymış  naparmış bu toplum diye bir ürperiyorum.
Devamlı evde olanlar için söylemiyorum onlarda muhtemelen bizde işletme körlüğü diye tabir edilen fark edememezlik durumu gelişmiştir çünkü gelişmemişse delirmiş olmaları gerekiyor ama bazen tatil hastalık vs. sebebiyle evde kalanlar varsa çok rica ediyorum bir süre yani sabırlarının el verdiğince şu kadını izleyip ben mi çok takıyorum yorum yapsınlar.

Neyse allahtan benim evde olduğum günlerden birinde çok faydalı bilgiler edinmiş bulunuyorum onlardan birini paylaşmak istedim. Paylaşıyorum çünkü acilen akşamına denedim ve pek memnun kaldım. Konu kokoşluk oldu mu her türlü şey itinayla denenir.
Efendim programa konuk olan kişi Şems Aslan isimli bir Kimya Müh. güzellik uzmanı hanım idi. Hay ben diplomama tüküreyim biz de Kimyager olduk hiç bir halta yarar bir şey üretmiyoruz. Şöyle saçlarımızı lepiska yapsak, tüylerimizi kökten kurutsak nerde, boş işler kimyageri Deniz.
Yıpranmış saçlar için önerdiği karışım çok basit ve hemen bulunabilir malzemelerden oluşuyor. Ne kadar doğrudur ne kadar saçmadır onu sizlerin yorumuna bırakıyorum. Benim için zararsız her türlü saçmalık denenebilir bir eğlencedir.

* 1-2 yemek kaşığı gıda jölesi
* 7 yemek kaşığı su
* 1 yemek kaşığı saç kremi

Öncelikle Dr. Oetker'in bitkisel yazan toz jölelerinden alıyorsunuz. Ben muzlu aldım en sevdiğim çeşit.



Bunu ambalajındaki tarife göre hazırlıyorsunuz. Yaklaşık 4 kase çıkıyor üç tanesini çilek ve muz ve isteğiniz diğer meyvelerle hazırlıyorsunuz akşama afiyetle yemek üzere bir tanesini de malzemesiz olarak kaseye doldurup hepsini donduruyorsunuz sonra bu donmuş jöleden saçınızın miktarına göre bir ya da iki yemek kaşığı derin bir kaba alıp üzerine 7 yemek kaşığı su ekleyip karıştırıyorsunuz, içinde bir miktarı tamamen çözünmüş bir miktarda minik parçalar halinde jöle olan bir karışım elde ediyorsunuz bu karışımın üzerine kullandığınız herhangi bir saç kremini 1 yemek kaşığı kadar ekliyorsunuz. Saçınızın ihtiyacına göre nem verici olabülüü, hacimlendirici olabülüüü saç kremi olabülüü, saç maskesi olabülüüü. Jöle su karışımına eklediğiniz bu kremi de bir güzel karıştırıyorsunuz bir anda kıvamlanıyor sanki yumurta beyazını çırpmışsınız ve köpürtmüşsünüz gibi bir görünüm oluyor. Sakın  Jöle + su + saç kremi sıralamasını değiştirmeyin o zaman sonuç hüsran ben yaptım olmadı :)  
Oluşan karışımı sanki saçınızı boyar gibi bir saç boyası fırçası yardımıyla diplerden uçlara saçın her yerine sürüyorsunuz bunu tek başına yapamayabilirsiniz iki kişi daha kolay oluyor. Saçın her yerine sürdükten sonra bir boneyle saçı toplayıp yarım saat bekletiyorsunuz ve duruluyorsunuz. Fön makinasıyla ısı vermeye gerek olmadığını söylediler programda kendi halinde bekleyip durulanıyor. 
Bunu ayda bir kere yapmak saç da çok ciddi değişimlere yol açacak diyorlar. Ben bir kere yaptım henüz devam etmeyi düşünüyorum saçlarım tabii ki yumuşacık oldu ama düzenli yapmanın ne kadar etkili olacağını göreceğiz. 

Bence çok pratik bir bakım uygulamak isteyenler için paylaşmak istedim. 

Enjoy! 

yakala.co'dan Bir Yakamoz Beauty Fırsatı Daha


Yine süper bir fırsat daha çıkmış neredeyse kaçıracakmışım bir arkadaşım sağ olsun üzüntüden kanser olmamı engelledi :)











Yakamoz Beauty sanıyorum en güzel kampanyalar yapan güzellik merkezi zaten güvenilir ve güzel bir yer olduğu için de gözüm kapalı fırsatlarını alıyorum. Bir önceki denememde de asla fırsatmış gibi hissettirmediler ve gayet itinalı olarak cilt bakımlarını gerçekleştirdiler bence çok başarılı bir yer.
Mavişehir Sports International içinde bilmeyenlere.


Yakala.co da benim en çok fırsat yakaladığım site hiç sorun yaşamadım şimdiye kadar çok seviyorum. hep kaliteli fırsatlar çıkıyor.

Bu seferki fırsat da yine cilt bakımları ama çok kapsamlı. Ne zamandır kimyasal peeling araştırıyorum ve yaptırmak istiyorum ilk denemeyi bu fırsat sayesinde yapabileceğim.

4 farklı uygulama yapılacak ama hepsi tek günde değil her biri için farklı zamanlarda gitmek gerekiyor güzel bir bakım paketi anlayacağınız, herkes maksimum iki kupon alabiliyormuş ben tabii ki iki tane aldım her bakımdan ikişer kere yaptırabilirim ya da annemi ikna edebilirsem ona da kullandırabilirim.

Cilt analizi ve cilt fotoğraflanması + 1 seans oksijen maskesi + 1 seans kimyasal peeling +  Bio Shape ile cilt germe + 1 seans Multivitamin uygulaması: %85 indirimli 400 TL yerine 59 TL!

Ayrıca 20 TL ye manikür pedikür uygulaması da var isteyenlere.

Fırsatın detayları ve satın almak için buraya bakabilirsiniz.

9 Ocak 2013 Çarşamba

BEBEK ALIŞVERİŞ LİSTESİ

Bebeğimin doğumundan kısa bir süre sonra hazırlayıp hamile arkadaşlarıma gönderdiğim bir listeyi biraz daha detaylandırarak burada herkesle paylaşmaya karar verdim. Ben zamanında böyle bir listeyi çok aramıştım ve çok ihtiyaç duyulduğunu biliyorum umarım birilerine faydası olur.


BEBEK ODASI
  • Yatak:  Ben ilk başta park yatak tercih etmiştim çok kullanışlı diye düşünüyorum özellikle bebek küçükken oraya buraya taşımak açısından çok faydalı Kraft marka en iyisi onun 70X110cm lik büyük boyunu almıştım ben. Kraft oyun parklarını bu linkten inceleyebilirsiniz. Yeni modeller çıkmış 76X120 cm lik olabildiğince büyük olanı tercih edilmeli.  
Ancak biraz daha büyüyünce bebek sığamıyor ya da sallanmayı seven bir bebekse bizim ki gibi etkin sallanamıyor o yüzden sonradan ahşap sallanabilen yatak yaptırdım. İzmir’de My Kardeş mobilyayı şiddetle öneririm. Şu güzellikleri çok rahat gerçekleştirebilirsiniz.





  •  Gardırop: Bebek dolabı yerine büyük bir dolap yaptırmakta fayda var sadece giysilerini değil ıvır zıvır bütün malzemelerini koyabilirsiniz. Bizim bebek odamızın bir duvarı gömme dolap ve ağzına kadar dolu.
  • Şifonyer: Ben Ikea'dan aldım çok uygun fiyatlılar. Olabildiğince büyük alın. Bebek mobilyalarının şifonyerleri bit kadar ve çok pahalı. Aşağıdaki şifonyerin çekmeceleri inanılmaz derin hele en alt çekmecesine girip yatabilirsiniz :)

HEMNES 3 çekmeceli şifonyer
Resim kaynağı:
http://www.ikea.com.tr/urundetay/20067829/hemnes_3_cekmeceli_sifonyer.aspx

  • Şifonyer üzerine az ışık veren bir abajur.
  • Emzirme koltuğu: Ikeanın klasik sallanan koltukları çok kullanışlı
POANG sallanan koltuk

  • Emzirme koltuğu yanına bir sehpa çok gerekli oluyor.
  • Halı: Desenli değişik halıları ben internette buldum mağaza adı veremeyeceğim :) Benim aldığım site ve de aldığım halı burada.
  • Perde tabii ki.
  • Bebek kirlililerini koymak için kirli torbası ya da sepeti. bunlar için de Ikea ve Mudo'yu öneririm.
  • Saat mutlaka olmalı nedenini yaşarken görürsünüz J

BANYO
  • Bebek Küveti: Bendeki küçük boydu 2 ay kullanabildim sonra hem bebek sığmamaya başladı hemde çok ağırlaştığı için küvette yıkamak zorlaştı ve 2 aydan sonra banyoda kucağımda yıkadım. Kucakta yıkamak da çok kolay o yüzden hiç küvet almadan direk bir küçük tabure alarak kucakta yıkanabilir. Karar sizin ama küvet alacaksanız büyük boy bir şey alın.
  • Küvet içine file
  • Kova
  • Maşrapa
  • Lif: çarşıda satılan süngerlerden falan almayın hem çok sağlıklı değil hem de sert. En güzeli kırpıklı yünden örme lif.
  • Ayaklı ısıtıcı UFO falan. Banyo yaparken lazım oluyor kışın.
  • Şampuan+Duş Jeli: En güzeli ikisi bir arada ve pompalı bir ürün. Ben Mustela almıştım başta ama hiç memnun kalmadım yapış yapış bilmiyorum kokusu da kötüydü sonra Hipp aldım çok memnun kaldım. Seçim sizin.
  • Havlu: Bebekler için satılan havlulardan alın ama onun içine ben tülbent de seriyordum havlu daha sert tülbentle kurulamak daha hassas oluyor.
***Bu arada çok miktarda büyüklü küçüklü tülbentler yaptırın düz beyaz renkte.
  • Kulak çöpü: Chicco en kalitelisi bence (bu arada okunuşu "kikko"dur "şikko", "çikko" falan değil :)). Her banyodan sonra kulaklarını temizleyin. Banyoda kulaklara su kaçmaması çok önemli kulak iltihabı falan olmaması için aklınızda olsun.
  • Saç fırçası: Chicco yumuşak kıllı fırçasından memnunum. Her gün saçlarını taramak lazım konak olmaması için.         
*** kafasında pullanma başlarsa her banyodan önce pamukla zeytin yağı sürüp biraz bekleyip sonra banyo yaptırmak gerekiyor.
                                 
  • Tırnak makası: Chicco makas şeklinde tırnak makası kullandım parmağını kesmeden tırnakları kolayca kesiyorsun :)

  • Gül suyu: Her gün yüzünü boynunu silmek gerekiyor. En güzeli ve doğalı gül suyu.
  • Pamuk: Mothercare de dikdörtgen şeklinde kocaman pamuklar var çok kullanışlı tavsiye ederim. İpek marka da var migroslarda falan denk gelirseniz.

GİYECEK
Bence giyim malzemelerinin (tulum body vs.) en güzeli ve kullanışlısı Mothercare’de ve Kipa’nın içindeki F&F’de her ikisi de İngiliz markası İngilizler bu işi biliyor anlaşılan.  Aşağıda yazacağım şeyleri hep Mothercare’deki ürünlere göre yazıyorum. MC’de bedenler Tiny baby, new baby, 0-3 ay, 3-6 ay diye gidiyor. Bebeği 3-3.5 kg doğacak diye düşünürsek birkaç tane new baby birkaç tane 0-3 ay alarak başlamakta fayda var ilk doğduğu haftalarda new babyler iyi sonra hemen 0-3 aya geçiliyor. Eğer düşük kilolu doğarsa tiny babylerden takviye yaparsınız.
Aşağıda yazacaklarım kışın doğan bebekler için geçerli. Yazın doğacaklar cıbıldak gezebilir J
  • 3-5 tane New baby tulum. 3, 5, 7 li setler halinde oluyor dolayısıyla bir iki paket yeterli. Tulumlar mothercarede kendinden eldivenli ayrıca eldiven almayın zaten o eldivenler hiç durmuyo ellerinde en güzeli kendinden eldivenli tulumlar oluyor.
  • 5-7 tane 0-3  ay tulum. Mayıs hazirana kadar tulum giyecek ona göre sayınızı belirleyebilirsiniz.
  • 3-5 tane new baby uzun kollu body, 3-5 tane 0-3 ay uzun kollu body. Bodyleri bence düz beyaz tulumları renkli almak lazım. Bodyler desenli olunca tulumların içinden çirkin görünüyor. Ancak yazın sıcaklarda sadece kısa kollu bodyler giyiliyor o zaman desenli kısa kollu bodyler alırsınız ama o sizin bebeğinizin hangi ayına denk gelecekse ona göre alın.
  • 5-6 tane çorap. Çok soğuklarda havlu kalın çoraplar iyi oluyor o yüzden 3 tane havlu 3 tane ince çorap alınması daha iyi olur.
  • 2 tane bere. Bere çok sıkıcı birşey genelde kafasında da durmuyor bir hastanedeyken ve çıkışında br de kışın banyo sonrası bir süre takılıyor o yüzden iki tane yeter bence.
  • 2-3 tane yelek örün. Oturup örün bakiim J V yakalı yada olabildiğince geniş yakalı olsun bebişin ağzına giriyor.
  • 2 tane 70x70 cm ince örülmüş battaniye (sırtına sarıp kaldırmak için) Neden iki biri yıkanınca birini kullanmak için J
  • 2 tane 100x100 kalın örülmüş battaniye (yatakta uyurken üstüne örtmek için ayrıca hastaneye mutlaka bir kalın bir ince battaniye götürmek lazım)
  • 5-6 tane çeşitli boylarda penye battaniye. Çok kullanılıyor.
  • 2 tane polar battaniye. Polar evde çok yakıcı oluyor kullanılmıyor ama ilk zamanlar bebeği dışarı çıkarırken falan kışın çok lazım oluyor.

DİĞER ŞEYLER
Benim kullanıp memnun kaldığım markaları yanlarına yazıyorum. Siz ister bunlardan ilham alın ister klasik method "deneme yanılma" kullanın. Bunları ben genelde iki yerden İzmir Çanakkale yolu üstündeki E-bebekten ve Karşıyaka Altınyol'daki Hello Baby'den temin ediyorum fiyatlar bazen çok değişebiliyor karşılaştırıp almakta fayda var. Kampanyalar takip edilmeli.  
  • Bez: Prima premium care - beyaz paketli. Özellikle yeni doğduğunda ve yazın bence en güzeli bu bezler.
  • Alt açma pedi: Can Bebe. Dalinin de var ama ilk doğanlar için çok büyük gelir bir yaşından sonra daha uygun.
  • Islak mendil: Uni baby yeni doğan saf sulu ya da Baby&Me Islak pamuk Mendil yeni doğan
  • Pişik kremi: Biz eczanelerde satılan Fito krem kullandık doktorumuz bize bunu önerdi, marketlerde satılanlar hiç kullanışlı değil çamur gibi sürmesi silmesi çok zor ayrıca içerikleri de zararlı maddelerle dolu. Fito bitkisel bir krem. Özellikle kız bebekler için diğerlerini hiç tavsiye etmiyorum.
 
  • Burun için Giffrer fizyolojik solüsyon öneriyor doktorlar eczanelerde var. Hergün damlatmakta fayda var.



  • Burun temizliği için ben pompa kullanmadım. Tel toka yöntemini kullandım gayet feodal anneleriniz biliyordur herhalde çok pratik oluyor :) Ama eğer nezle grip olursa o zaman pompa şart. Ben Chicco nun hortumlu burun aspiratörünü kullanıyorum çok memnunum. Benzeri Otribebe'de de var. Buradan inceleyebilirsiniz.
  • Vücut nemlendiricisi Oilatum Junior kullandım.  
  • Mothercare’de 5li 10lu paketlerde havlu ağız bezleri var ben 4 paket aldım çok kullanılıyor.
  • Yatak için hem Mothercare’de hem de F&F’de lastikli çarşaflar var ben memnunum.
  • Yorgana gerek yok bence. Yün ve penye battaniyeler yeterli.
  • Miniminnacık bir yastık yaptırabilirsiniz alt açarken falan kafasının altına koymak için bir de çok küçükken emip yatınca kusabiliyor bir süre kafasını yüksek tutmak iyi oluyor.
  • Bebeğin küçük parça çamaşırlarını yıkamak için yıkama filesi denk gelirseniz Tchibo’da satılıyor fermuarlı çok başarılı oradan alın.
  • Mothercare de önü havlu arkası naylon önlükler var başta bir süre mama takviyesi yapacak olursanız çok lazım oluyor.
  • Ana kucağı hastaneden çıkarırken ve ilk günler dışarı çıkarırken lazım.
  • Bebek arabası, araba koltuğu. Bizimki Bebe Confort idi. Bu model ve bu muhteşem renk (bence) :)

Çok da memnunduk ama ancak bir yıl kullandık. Çok küçükken güvenlik açısından iyi oldu ama biraz ayaklanıp hareketlenince hem bebek içinde çok sıkılıp bunaldı hem de bize hafif baston pusetler daha kolay geldi. Şu anda Chicco’nun en hafif en minik pusetini kullanıyoruz. Bu renk ve bu model :)

ANNE İÇİN

Hep 4-5 tane alın çünkü lohusayken çok terleniyor ve çok sık üst baş değiştirmek gerekiyor.
  • Önden boydan boya açılmalı gecelik. Göğüse kadar açılanlarla emzirmek çok zor oluyor ben hiç rahat edememiştim.  
  • Emzirme sütyeni. Krem ya da siyah renk alın. Meme ucuna sürülen kremler ya da akan süt beyazlarda leke yapıyor çirkin görünüyor.
  • 2 tane uzun tayt. Gecelik altına giymek için. Marks’n Spencer ‘da (yine bir İngiliz markası görende İngilizler fırt fırt doğuruyor sanır) thermal taytlar var tam bu iş için. Yine F&F'de de bu sene çok güzel thermal taytlar ve üstler gördüm alınabilir. Ayakları bacakları sıcak tutmak lazım.
  • Yüksek belli kilot. Sezaryen olduysa diğerleri tam dikiş yerine geliyor. Ayrıca sıkı modeller olsun (korse gibi değil tabii) karnı toparlaması açısından iyi oluyor.
  • Büyük boy atletler. Çok çok çok adette. Emzirme atletleri olursa çok rahat edersiniz.  
  • Kantaron yağı. Meme ucu çatlaklarına çok iyi geliyor. Lansinoh krem öneriyolar ama ben en çok bundan memnun kaldım birer damla sürmek yetiyo ayrıca doğal direk bebeğe memeyi verebiliyosun silmeye gerek yok. Lansinoh ve diğer benzerleri ise bence çok kötü yapış yapış sürmesi zor silmesi daha da zor.  
  • Bephantene krem. Meme ucu yara olursa, doktor önermişti.
  • Bir tane hamileler için eşofman. Hastane çıkışında ve ilk zamanlar dışarı çıkarken en çok o giyiliyor.
  • Göğüs pedi kullanacak olursanız en iyisi Chicco. Diğerleri ben de alerji yapmıştı.

AYRICA

  • Bebek telsizi Weewell kullandım.
  • Sterilizatör Weewell kullandım.
  • Biberon ben Avent kullandım bence en iyisi o.
  • Emzik Avent kullandım.
  • Bebeğin göbek bakımı için gazlı bez ve alkol alın.
  • Süt artırmak için malt içtim E-bebekte oluyor bence Pro-Malt kötünün iyisi tanrım tüm emziren kadınlara sabırlar versin iğrenç şeyler içiyor insan o dönem sırf süt artsın diye.  
  • Süt artırmak için Humana Still Tee. Doktorlar da öneriyor. Ben kutu kutu içtim hatta hamileliğimin son bir iki haftasında başladım. Bir de Hipp var ama onun tadı berbat bence.
  • Rezene çayı ben her sabah bir fincan içtim. Bebek daha az gazlı oluyor diyorlar bana da öyle geliyordu.

HASTANE ÇANTASI

Bebek için;
Bence hastane çıkışı diye satılan setlere gerek yok. Bir çok parçası kullanılmıyor.
Aşağıdakiler yeterli. Bunlarla da koca bir valiz oluyor gariplik bende mi demeyin normal :)
  • 2-3 tane uzun kollu body new baby ebatta
  • 2-3 tane tulum new baby
  • 2 tane havlu çorap
  • Tulumlar kendinden eldivenli değilse 2 tane eldiven
  • 2 tane bere
  • 2 tane yelek
  • 1 ince, 1 kalın, 1 polar battaniye
  • 1 paket bez
  • 2-3 tane alt açma pedi
  • 2 paket ıslak mendil
  • 1 kutu pişik kremi
  • Mama yedirmek için bardak, kaşık (biberon vermemenizi öneririm ilk başta)
  • Ana kucağı
  • 4-5 tane ağız bezi
  • 2-3 tane önlük
  • Sarı tülbent (anneniz bilir :))

Anne için;
  • 2 tane gecelik
  • 2 tane emzirme sütyeni
  • 3-4 tane yüksek belli kilot
  • Gece boy ped
  • Çorap
  • Terlik
  • Eşofman
  • Kırmızı saç bandı :)
  • Deodorant
  • Diş macunu - diş fırçası
  • Tarak toka falan. Ben saçlarımı ördürmüştüm tavsiye ederim çok rahat edersiniz.

Ayrıca;
  • Kağıt havlu
  • Antibakteriyel sabun ve jel, ziyarete gelenlere kolonya yerine verilmeli.
  • Kağıt mendil.
  • Islak mendil uni yenidoğan saf sulu olduğu için daha iyi bebeğe dokunacak herkes onu kullanmalı.
  • Kolonya
  • Fotoğraf makinası
  • Cep telefonu
  • Bebek çikolatası
  • Kapı süsü
  • Ben hastane çarşaflarına falan süper uyuz olduğumdan çarşaf yastık kılıfı pike falan da götürmüştüm hastane kabul ederse neden olmasın :)
Enjoy!